Rezidentiat 2015. Cine organizeaza concursul?

Rezidentiat 2015. Cine organizeaza concursul?

0

Ministerul Sanatatii sau Ministerul Educatiei? O declaratie a rectorului UMF „Carol Davila” din Bucuresti sugera schimbari in organizeazea concursului de rezidentiat 2015. Ce a anuntat apoi MS?

Anuntul ca organizarea examenului de rezidentiat 2015 va trece la Ministerul Educatiei, prin universitatile de medicina, de la cel al Sanatatii, a fost facut, la inceputul anului, de academicianul Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

“Romania este singura tara din Uniunea Europeana in care rezidentiatul apartine de Ministerul Sanatatii, care nu are atributii de educatie. Concret, rezidentiatul este o forma de pregatire, de educatie medicala. in consecinta, apartine Ministerului Educatiei, prin universitatile de profil, universitatile de medicina si farmacie. (…) Anul acesta se va intampla, va trece de la Ministerul Sanatatii la universitati”, a spus Ioanel Sinescu.

Potrivit aceleiasi surse, diploma eliberata va veni, dupa perioada rezidentiatului, de la Ministerul Educatiei. In schimb, salariile rezidentilor vor fi asigurate de Ministerul Sanatatii.

Lunile au trecut: nu mai este mult pana la concursul de rezidentiat 2015. Cine il organizeaza?

Raspunsul l-a dat institutia condusa acum de Nicolae Banicioiu, prin doua precizari legate de concursul de rezidentiat 2015:

– Ministerul Sanatatii organizeaza duminica, 15 noiembrie 2015, concurs national de intrare in rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul (de rezidentiat 2015 – n.r.) se desfasoara in Centrele Universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.
– Ministerul Sanatatii aduce la cunostinta celor interesati ca, pentru concursul de rezidentiat sesiunea 15 noiembrie 2015, se mentin tematicile si bibliografia dupa care s-a desfasurat concursul de rezidentiat din noiembrie 2014.

De altfel, regulamentul pentru studii de specializare postuniversitare prin rezidentiat, publicat de UMF Bucuresti, arata:

“Admiterea la forma de rezidentiat pe locuri si pe post, se face prin concurs national, organizat de Ministerul Sanatatii, de regula in sesiune unica, in trimestrul IV al anului”,
“Numarul de locuri este alocat de Ministerul Sanatatii in functie de necesitatile din teritoriu si de capacitatea de pregatire a universitatilor de medicina si farmacie. Cifra de scolarizare a rezidentilor se aproba anual prin ordin comun MS si MECTS”,
“Rezultatele concursului national de rezidentiat se confirma prin ordin al Ministrului sanatatii unde se precizeaza specialitatea si centrul universitar ales”.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.