Rezidentiat 2015. Cum arata tematica si bibliografia, pe domenii

Rezidentiat 2015. Cum arata tematica si bibliografia, pe domenii

0

Rezidentiat 2015 – sesiunea 15 noiembrie. Ministerul Sanatatii precizeaza: se mentin tematicile si bibliografia dupa care s-a desfasurat concursul de rezidentiat din noiembrie 2014!

Rezidentiat 2015. Tematica si bibliografia – unde au fost publicate, unde pot fi accesate?

“…in ziarul “Viata medicala” nr. 11 din 18 martie 2011 pentru domeniul medicina dentara si domeniul farmacie (inclusiv cu completarea din anul 2012). Pentru domeniul medicina, tematica si bibliografia au fost publicate in ziarul “Viata medicala” nr. 16 din 20 aprilie 2012. Tematicile (inclusiv erata din anul 2013 pentru domeniul medicina) pot fi accesate pe paginile de internet rezidentiat.ms.ro si pe paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie din Romania”, precizeaza rezidentiat.ms.ro, site oficial al concursurilor nationale de rezidentiat.

Rezidentiat 2015. Tematica si bibliografia, domeniul Medicina

Rezidentiat 2015. Tematica si bibliografia, domeniul Medicina- erata

Rezidentiat 2015. Tematica si bibliografia, domeniul Medicina Dentara

Rezidentiat 2015. Tematica si bibliografia, domeniul Farmacie

Cine organizeaza, totusi, concursul de rezidentiat 2015?

Potrivit rezidentiat.ms.ro, Ministerul Sanatatii este cel care va organiza duminica, 15 noiembrie 2015, concurs national de intrare in rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul se desfasoara in Centrele Universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Potrivit unei declaratii date la inceputul anului, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, profesorul Ioanel Sinescu, concursul si pregatirea tinerilor in rezidentiat vor trece la Ministerul Educatiei. “In momentul de fata, Romania este singura tara din Uniunea Europeana in care rezidentiatul apartine, de ani de zile, Ministerului Sanatatii. Or, Ministerul Sanatatii nu are atributii de educatie. Rezidentiatul este o forma de pregatire, de educatie medicala pentru a deveni specialist intr-o specialitate, ca urmare apartine Ministerului Educatiei, prin universitatile de profil, universitatile de medicina si farmacie”, a spus rectorul UMF Bucuresti.

Rezidentiatul reprezinta forma specifica de invatamant postuniversitar pentru absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie, care asigura pregatirea necesara obtinerii uneia dintre specialitatile cuprinse in Nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.