Rezidentiat 2015: declaratii la cald, inainte de concurs (VIDEO)

Rezidentiat 2015: declaratii la cald, inainte de concurs (VIDEO)

0

Pentru ei, absolventi de Medicina, Medicina Dentara ori Farmacie, e ziua cea mare, cand sustin concursul de admitere în rezidentiat 2015. Au emotii, se simt pregatiti? Am incercat sa aflam asta cu putine minute inainte de a intra in sala de concurs, la Timisoara.

Candidat la rezidentiat 2015: “De azi incolo se schimba practic viata”

Ce ne-au declarat candidatii, inainte de a sustine concursul de rezidentiat 2015, cu ce sperante, cu ce ganduri il abordeaza?

“Cu sperante foarte mari, ca sa vedem cum reusim, sa incepem o cariera. Sa vedem in Romania care sunt posibilitatile pentru un medic tanar si cu sperante, poate avem niste sanse in viitor”.

– V-ati gandit sa si plecati in strainatate?

“Da,intr-adevar, au fost foarte mari ganduri ca sa plec in strainatate, pentru ca, din pacate, salarizarile unui rezident, in primul an, nu sunt chiar “inflorite”.

“Ganduri optimiste. Sper sa fie bine, trebuie sa ne concentram, sa fim atenti. Probabil, primul an e cel mai greu cu acomodarea, dar vreau sa raman in tara, cel putin sa devin specialist in tara”,

“Sa trecem, in primul rand, dupa care sa ne alegem si ceea ce vrem. Dupa cat am invatat, sper sa si reusim. De azi incolo se schimba practic viata (…) E o sansa, ne-am saturat sa stam pe banii parintilor, ne-am saturat sa stam: n-am ce manca, n-am ce face, hai sa si facem, sa si muncim, de la 1 ianuarie, Doamne ajuta”.

Si parintii au fost conectati la emotiile celor dragi lor care sustin duminica concursul de intrare n rezidentiat 2015! La Timisoara, pentru posturile publicate in judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis si pentru locurile publicate in centrele universitare Timisoara si Arad, sunt 694 candidati: 523 candidati inscrisi la Medicina, 140 la Medicina Dentara si 31 la Farmacie. La nivel national sunt peste 5.700 de candidati inscrisi pentru mai bine de 3.800 de locuri si posturi. Concursul de rezidentiat 2015 are loc in sase centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Craiova, Tg. Mures si Timisoara.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.