Rezidentiat 2015: la ce tip de intrebari sa va asteptati!

Rezidentiat 2015: la ce tip de intrebari sa va asteptati!

0

Rezidentiat 2015: caietele de concurs vor avea 200 de intrebari pentru fiecare domeniu – la ce tip de intrebari sa va asteptati, care este modul de punctare?

Toate intrebarile pentru concursul de rezidentiat 2015, care va avea loc la 15 noiembrie, sunt elaborate de comisiile de specialisti stabilite de comisiile locale de rezidentiat si sunt diferite de cele deja publicate.

Cele 200 de intrebari, la concursul de rezidentiat 2015, sunt de doua tipuri:

a) 25% din total sunt intrebari tip complement simplu, cu un singur raspuns corect posibil din 5; se noteaza fiecare intrebare cu raspuns corect cu 4 puncte; daca la aceste intrebari candidatii marcheaza mai mult sau mai putin de un raspuns corect, intrebarea se anuleaza (punctaj 0);

b) 75% din total sunt intrebari tip complement multiplu, cu 2-4 raspunsuri corecte; fiecare intrebare cu raspunsuri corecte este notata cu 5 puncte; daca la aceste intrebari candidatul marcheaza mai putin de doua sau mai mult de 4 raspunsuri, intrebarea se anuleaza (punctaj 0).

Atentie, in caietul de concurs se precizeaza intrebarile de tip complement simplu si intrebarile de tip complement multiplu.

Exemplu de punctare la rezidentiat 2015:
A B C D E = intrebare cu doua raspunsuri corecte A si C:

a) in cazul in care candidatul marcheaza corect A si C, acesta primeste 5 puncte, astfel:
A B C D E
X    X
1 1 1 1 1 = 5 puncte;

b) in cazul in care candidatul marcheaza A si B, acesta primeste 3 puncte, astfel:
A B C D E
X X
1 0 0 1 1 = 3 puncte.

Departajarea candidatilor cu punctaj egal, la concursul de rezidentiat 2015, se face pe baza punctajului ponderat, care reprezinta calculul statistic in functie de raspunsurile corecte date de toti candidatii la intrebarea considerata cu gradul de dificultate cel mai mare, se arata in metodologia privind concursul de rezidentiat 2015.

Departajarea candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil la concursul de rezidentiat 2015 se face prin sustinerea unei probe suplimentare de departajare. Aceasta proba consta in 100 de intrebari din tematica si bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, alcatuite cu 24 de ore inainte de sustinerea probei, intr-un sediu securizat. Aceasta proba va avea loc la sase zile distanta de concursul de rezidentiat 2015, mai exact sambata, 21 noiembrie 2015, in centrul universitar in care s-a desfasurat concursul.

Corectura se face in mod electronic in sala de concurs, in prezenta candidatilor. Rezultatele sunt folosite pentru alcatuirea unei ierarhizari a candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil. Candidatii care nu se prezinta la proba de departajare figureaza in clasificarea pentru concursul de rezidentiat 2015 in ordine alfabetica, dupa ierarhizarea candidatilor care au sustinut proba de departajare.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.