Rezidentiat 2015: 1875 de candidati inscrisi la UMF Carol Davila

Rezidentiat 2015: 1875 de candidati inscrisi la UMF Carol Davila

0

Rezidentiat 2015: 1.875 de candidati s-au inscris la concursul pentru admiterea in rezidentiat la UMF “Carol Davila” din Bucuresti in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, examen care va avea loc duminica si este organizat de Ministerul Sanatatii.

Din totalul celor 1.875 de candidati, 1.520 s-au inscris la medicina, 211 la medicina dentara si 144 la farmacie.

“Pentru acest concurs, la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti s-au inscris 1.875 de candidati pentru ocuparea a 958 de locuri, comparativ cu anul trecut cand pentru 988 de locuri au concurat 1.972 de candidati”, precizeaza institutia de invatamant superior.

Locurile si posturile scoase la concurs in centrul universitar din Bucuresti sunt:

  • pentru medicina (709 locuri si 165 de posturi),
  • pentru medicina dentara (44 de locuri)
  • pentru farmacie (26 locuri si 14 posturi).

Concursul se va derula sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu si 150 de tip complement multiplu.

Ocuparea locurilor/ posturilor in cele 60 de specialitati se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/ posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Locurile si posturile scoase la concurs cu centrul de pregatire Bucuresti si Constanta au fost atribuite judetelor Arges, Braila, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman si Tulcea.

Rezidentiat 2015 la nivel national

La nivel national, concursul de rezidentiat se va desfasura, la fel ca in anii anteriori, descentralizat, in sase centre universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Tg. Mures si Timisoara.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.