Rezidentiat 2016 - doi candidati pe un loc. Cea mai cautata specializare

Rezidentiat 2016 – doi candidati pe un loc

0

Rezidentiat 2016 – Cei 6.000 de tineri candidati care au intrat in salile de examinare din sase mari centre universitare, au incercat sa obtina unul din cele 3.000 de posturi scoase la concursul de rezidentiat.

Rezidentiat 2016 – cei mai multi doresc sa devina medici generalisti

Cei mai multi candidati ar vrea sa devina medici generalisti, dar asta nu inseamna neaparat ca vor profesa in Romania – statisticile arata ca 8 din 10 rezidenti se gandesc sa plece din tara.

Romania continua sa aiba mare nevoie de medici

Cu toate ca sunt anual mii de absolventi de medicina, Romania continua sa aiba mare nevoie de doctori, mai ales la tara.

„Fara indoiala pleaca din doua cauze majore. Prima cauza este salarizarea, care este fara indoiala sub ceea ce este media europeana, e mult sub aceasta medie. Nici conditiile de lucru nu sunt cele pe care tinerii nostri si le doresc”, spune Ioanel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila.

Medicii din Romania sunt vanati de spitalele din strainatate

Medicii din Romania sunt vanati de spitalele din strainatate, care le fac oferte avantajoase: salarii de mii de euro, cursuri gratuite de limba straina si ajutor la gasirea unei locuinte. La targul de joburi de la Iasi din acest weekend au venit sute de medici.

„Nu am oportunitati. Este o specializare care necesita un spital universitar, cu aparatura si nu sunt posturi si atunci trebuie sa plec”, a spus unul dintre medici.

„In timpul rezidentiatului nu prea apuci sa faci nimic din punct de vedere practic. Daca doresti sa faci performanta nu se poate, momentan, in aceasta tara, din pacate”, a spus un alt medic.

– V-ati gandit sa si plecati in strainatate?

“Da,intr-adevar, au fost foarte mari ganduri ca sa plec in strainatate, pentru ca, din pacate, salarizarile unui rezident, in primul an, nu sunt chiar “inflorite”.

“Ganduri optimiste. Sper sa fie bine, trebuie sa ne concentram, sa fim atenti. Probabil, primul an e cel mai greu cu acomodarea, dar vreau sa raman in tara, cel putin sa devin specialist in tara”,

Potrivit datelor oficiale, din Romania au plecat pana acum cel putin 15.000 de medici.sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.