Rezidentiat 2016: desfasurarea concursului pe ore si minute!

Rezidentiat 2016: desfasurarea concursului pe ore si minute!

0

Duminica, 20 noiembrie 2016, e ziua cea mare pentru cei care sustin concursul de intrare in rezidentiat 2016. Sunt patru ore “de foc”, insa emotiile dureaza mai mult pentru candidati – vezi cateva repere orare!

  • ora 7:30: seful de sala si supraveghetorii lipesc in dreptul fiecarui loc din sala o legitimatie de banca cu numarul de ordine al candidatului respectiv, numar corespunzator cu cel aflat in listele candidatilor.
  • ora 8:30: candidatii pot intra in sala in care au fost repartizati. La intrare se legitimeaza in fata sefului de sala cu buletinul/cartea de identitate sau pasaportul, documente ce trebuie sa fie in termen de valabilitate. Cei fara un astfel de document valabil NU sunt primiti in sala de concurs.
  • ora 9:00: candidatilor li se impart grilele pentru raspuns si cate o carioca de culoare neagra pentru completarea grilei (atat pentru completarea raspunsurilor considerate corecte, cat si pentru completarea datelor de identitate).
  • ora 9:30: Sacii sigilati continand caietele cu intrebari vor fi adusi la sali. Integritatea acestor saci este constatata de seful de sala si de 3 candidati din sala respectiva.
  • ora 10:00 se desigileaza sacii in toate salile de concurs din toate centrele universitare. Li se impart apoi candidatilor caietele cu intrebari, tinandu-se cont de tipul de grila primit anterior. Din momentul in care in sala de concurs a fost distribuit ultimul caiet incepe masurarea timpului de concurs, care este de 4 ore.
  • Candidatii care nu sunt prezenti in sala in momentul deschiderii sacilor cu caietele cu intrebari (ora 10:00) NU mai au acces in sala de concurs.

In timpul concursului candidatii nu au voie sa consulte niciun fel de materiale, sa discute cu ceilalti candidati, sa copieze sau sa aiba asupra lor aparatura electronica de comunicare. Materialele documentare sunt depozitate intr-un loc din sala, unde candidatii nu au acces pana la terminarea concursului. Tot aici se vor depozita si telefoanele mobile, inchise pe toata durata probei de concurs.

La terminarea concursului candidatii predau sefului de sala, sub semnatura, grila de raspuns. Caietul cu intrebari ramane in posesia candidatilor, cu exceptia celor care, din indiferent ce motiv, parasesc sala in primele 3 ore de concurs.

Rezidentiat 2016: Corectarea grilelor

Corectura acestor grile se face in mod electronic prin scannare, in sala de concurs, in prezenta autorului si a inca 2 candidati din sala respectiva, care vor fi nominalizati in procesul-verbal al salii si care vor semna pe acesta si pe grilele candidatilor.

In cazul unor deficiente tehnice scannarea se reia in prezenta acelorasi persoane.

Dupa anuntarea punctajului tuturor candidatilor din sala respectiva, seful de sala, in prezenta a 3 candidati, ambaleaza si sigileaza plicul cu grilele corectate si unitatile de memorie externa (memory stick) predat de personalul
desemnat pentru operatiunea de scannare.

Pe durata corectarii lucrarilor candidatii raman pe locurile stabilite la intrarea in sala.

Rezidentiat 2016: Clasificarea candidatilor

Grilele cu raspunsurile corecte sunt completate in prezenta membrilor comisiei centrale de rezidentiat si sunt transmise catre comisiile locale de rezidentiat in format electronic securizat, dupa ora 1300 in ziua concursului.

Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte sunt depuse de candidati pana la ora 16:00 in ziua de 21 noiembrie 2016.

Contestatiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anuntat pe site-ul universitatii de medicina si farmacie unde a fost sustinut concursul.

Prelucrarea rezultatelor prin aplicarea grilei corecte ramase definitiva se face de catre o comisie de specialisti din centrul universitar in care s-a desfasurat concursul, desemnati de rector, dupa care rezultatele se centralizeaza la comisia centrala de rezidentiat, in vederea alcatuirii clasificarilor finale pe domenii.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.