Rezidentiat 2017 - cum se face clasificarea candidatilor

Rezidentiat 2017 – cum se face clasificarea candidatilor

1

Concursul de Rezidentiat 2017 va avea loc in data la 19 noiembrie in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Clasificarea candidatilor pe loc si post va avea urmatoarele etape:

Rezidentiat 2017 – Grilele cu raspunsurile corecte

Grilele cu raspunsurile corecte sunt transmise din sediul securizat catre comisiile locale de rezidentiat, dupa ora 13:00, in ziua concursului, in format electronic securizat. Comisiile locale de rezidentiat multiplica grilele cu raspunsurile corecte, le sigileaza in plicuri corespunzatoare fiecarei sali de concurs  si le distribuie in salile de concurs prin delegati insotiti de personal de paza (2 – 3 persoane pentru fiecare corp de cladire).

Plicul este inmanat sefului de sala de catre delegati dupa minimum 15 minute de la expirarea celor 4 ore de concurs si dupa predarea de catre toti candidatii din sala respectiva a grilelor pentru corectat.

Atat membrii comisiei centrale de rezidentiat, grupurile de specialisti care au alcatuit intrebarile de concurs, cat si membrii comisiilor locale de rezidentiat care au lucrat la multiplicarea grilelor cu raspunsurile corecte au obligatia de a pastra secretul acestora pana la expirarea celor 4 ore de concurs.

Grila corecta se afiseaza pe site-ul oficial al rezidentiatului si pe site-urile universitatilor de medicina si farmacie organizatoare in ziua concursului incepand cu ora 16:00.

Rezidentiat 2017 – contestatii

Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte sunt depuse de candidati pana la ora 16:00 in ziua de 20 noiembrie 2017. Contestatiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anuntat pe site-ul universitatii de medicina si farmacie unde a fost sustinut concursul.

Comisia locala de rezidentiat centralizeaza contestatiile depuse privind raspunsurile corecte la intrebarile de concurs si le inainteaza comisiei centrale de rezidentiat in termen de doua ore de la expirarea termenului de depunere.

Comisia centrala de rezidentiat convoaca grupurile de specialisti care au formulat intrebarile de concurs. Grupurile de specialisti analizeaza contestatiile depuse si comunica raspunsurile corecte ramase definitive, in termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor printr-un proces-verbal, semnat de toti membrii si inaintat comisiei centrale de rezidentiat.

Comunicarea grilei corecte ramase definitiva se face prin publicarea pe siteul rezidentiat.ms.ro, pe paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie si prin afisarea la sediul comisiei locale de concurs si constituie raspuns la contestatiile primite.

In urma analizarii contestatiilor si stabilirii grilei corecte ramase definitiva, punctajele comunicate in sali pot suferi modificari.

Daca in urma contestarii intrebarilor comisia apreciaza ca exista intrebari care prezinta vicii de formulare, aceste intrebari sunt anulate (hotararea luata urmand a fi consemnata intr-un proces-verbal semnat de toti responsabilii grupurilor de lucru). Anularea intrebarilor duce la anularea punctelor acordate la intrebarile respective pentru toti candidatii.

Prelucrarea rezultatelor prin aplicarea grilei corecte ramase definitiva se face de catre o comisie de specialisti din centrul universitar in care s-a desfasurat concursul, desemnati de rector, dupa care rezultatele se centralizeaza la comisia centrala de rezidentiat, in vederea alcatuirii clasificarilor finale pe domenii. Membrii acestei comisii nu au voie sa introduca sau sa scoata in/din sala respectiva niciun fel de material.

In sala respectiva nu au acces decat persoanele care formeaza comisia mentionata. Grila corecta ramasa definitiva este aplicata tuturor candidatilor de la domeniul respectiv din toate centrele universitare, indiferent daca au ontestat sau nu grila cu raspunsuri anuntata in salile de concurs.

Inainte de alcatuirea clasificarilor, comisia procedeaza la desfacerea sacilor si la verificarea continutului fiecarui colet, semnaland intr-un proces-verbal eventualele neconcordante.

Clasificarea pe domenii rezulta prin unificarea electronica a rezultatelor din toate centrele universitare in care s-a desfasurat concursul, stabilite in urma aplicarii grilei corecte ramase definitiva.

Clasificarea este nationala si se face pentru fiecare domeniu pentru care a fost organizat concursul

Clasificarea este nationala si se face pentru fiecare domeniu pentru care a fost organizat concursul. Clasificarile se vor afisa simultan pe site-ul rezidentiat.ms.ro si pe paginile de internet ale celor 6 universitati de medicina si farmacie.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Rezidentiat 2017 – cum se face clasificarea candidatilor • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.