Rezidentiat 2017 - desfasurarea concursului pe ore si minute

Rezidentiat 2017 – desfasurarea concursului pe ore si minute

6

Concursul de Rezidentiat 2017 se desfasoara in ziua de duminica, 19 noiembrie 2017, in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul de Rezidentiat 2017 se va desfasura in urmatoarele centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Desfasurarea concursului de Rezidentiat 2017 – pe ore

  • ora 7:30: seful de sala si supraveghetorii lipesc in dreptul fiecarui loc din sala o legitimatie de banca cu numarul de ordine al candidatului respectiv, numar corespunzator cu cel aflat in listele candidatilor.
  • ora 8:30: candidatii pot intra in sala in care au fost repartizati. La intrare se legitimeaza in fata sefului de sala cu buletinul/cartea de identitate sau pasaportul, documente ce trebuie sa fie in termen de valabilitate. Cei fara un astfel de document valabil NU sunt primiti in sala de concurs.
  • ora 9:00: candidatilor li se impart grilele pentru raspuns si cate o carioca de culoare neagra pentru  completarea grilei (atat pentru completarea raspunsurilor considerate corecte, cat si pentru completarea datelor de identitate).
  • ora 9:30: Sacii sigilati continand caietele cu intrebari vor fi adusi la sali. Integritatea acestor saci este constatata de seful de sala si de 3 candidati din sala respectiva.
  • ora 10:00: se desigileaza sacii in toate salile de concurs din toate centrele universitare. Li se impart apoi candidatilor caietele cu intrebari, tinandu-se cont de tipul de grila primit anterior. Din momentul in care in sala de concurs a fost distribuit ultimul caiet incepe masurarea timpului de concurs, care este de 4 ore.
  • Candidatii care nu sunt prezenti in sala in momentul deschiderii sacilor cu caietele cu intrebari (ora 10:00) NU mai au acces in sala de concurs.

In timpul concursului candidatii NU au voie sa consulte niciun fel de materiale, sa discute cu ceilalti candidati, sa copieze sau sa aiba asupra lor aparatura electronica de comunicare. Materialele documentare sunt depozitate intr-un loc din sala unde candidatii nu au acces pana la terminarea concursului. Tot aici se vor depozita si telefoanele mobile, inchise pe toata durata probei de concurs.

Candidatii isi vor strange parul astfel incat urechile sa fie vizibile, iar cei ce poarta proteze auditive sunt rugati sa le scoata pe perioada celor patru ore de concurs, pentru a se evita suspiciunea de transmitere radioreceptie.

Orice abatere (comunicare intre candidati, copiere, pastrarea asupra candidatului in timpul concursului a oricarei aparaturi de transmisie, inselaciune asupra identitatii) este socotita frauda si se sanctioneaza cu eliminarea din concurs.

Candidatilor le este permis sa pastreze pe perioada celor patru ore de concurs o sticluta cu cafea/apa/racoritoare si ciocolata/sandwichuri/biscuiti numai cu ambalaj transparent in cantitati rezonabile si numai pentru utilizare personala.

Candidatii care tulbura linistea in sala de concurs sau ii perturba pe alti candidati sunt avertizati de seful de sala sa isi revizuiasca atitudinea. In cazul in care nici dupa cel de-al doilea avertisment nu se linistesc sunt somati sa paraseasca sala de concurs.

In acest caz se intocmeste un proces-verbal semnat de seful de sala si supraveghetorii din sala respectiva, iar cel in cauza preda grila de raspuns si caietul cu intrebari si paraseste sala de concurs.

La expirarea timpului de concurs toti candidatii au obligatia sa inceteze completarea grilei de raspuns. Cei care nu se supun acestei obligatii vor fi avertizati de seful de sala; daca si dupa avertizare candidatul va continua completarea grilei de raspuns acesta poate fi sanctionat prin eliminarea din concurs. Eliminarea va fi consemnata in procesul-verbal al salii respective.

La terminarea concursului candidatii predau sefului de sala, sub semnatura, grila de raspuns.

Caietul cu intrebari ramane in posesia candidatilor, cu exceptia celor care, din indiferent ce motiv,
parasesc sala in primele 3 ore de concurs.

Candidatii absenti si cei care se retrag din concurs sunt mentionati ca atare in procesul-verbal (nominal). Cei care se retrag predau grila de raspuns si caietul cu intrebari, sub semnatura, si pot parasi sala doar dupa expirarea primelor 30 de minute de la inceperea concursului. Seful de sala scrie pe grila lor “Retras din concurs”. Aceste grile sunt preluate, constituind documente pe baza carora, in lista finala, pentru candidatul care s-a retras, se face mentiunea “Retras din concurs”. Dupa parasirea salii, niciunui candidat nu ii este permisa revenirea (pe perioada desfasurarii probei) pentru niciun motiv, cu exceptia situatiei in care un candidat are necesitati fiziologice, caz in care este insotit de 2 supraveghetori si poate lipsi din sala maximum 10 minute. Timpul absentei din sala nu prelungeste durata probei pentru candidatul respectiv.

Rezidentiat 2017 – corectarea grilelor

Grilele de raspuns bune de corectat se predau de catre candidati, sub semnatura, sefului de sala. Corectura acestor grile se face in mod electronic prin scanare, in sala de concurs, in prezenta autorului si a inca 2 candidati din sala respectiva, care vor fi nominalizati in procesul-verbal al salii si care vor semna pe acesta si pe grilele candidatilor. In cazul unor deficiente tehnice, scanarea se reia in prezenta acelorasi persoane. Dupa anuntarea punctajului tuturor candidatilor din sala respectiva, seful de sala, in prezenta a 3 candidati, ambaleaza si sigileaza plicul cu grilele corectate si unitatile de memorie externa (memory stick) predat de personalul desemnat pentru operatiunea de scanare.

Pe durata corectarii lucrarilor candidatii raman pe locurile stabilite la intrarea in sala.

Grilele de raspuns cu mentiunea “Retras din concurs” se ambaleaza separat.

Grilele de raspuns gresite si cele nefolosite sunt ambalate separat si poarta mentiunea “Anulat”.

Pe fiecare plic cu grile (grile corectate, grile cu mentiunea “Retras din concurs” si grile “Anulat”) se mentioneaza sala, numarul de candidati, numarul de grile corectate, respectiv “Retras din concurs”, “Anulat”.

Sefii de sala completeaza un proces-verbal privind numarul de candidati inscrisi, candidati prezenti, grile de raspuns, caiete cu intrebari si unitati de memorie externa (memory stick) returnate, dupa incheierea operatiunilor de scanare a grilelor. Procesele-verbale sunt semnate de sefii de sala, supraveghetori si 3 candidati.

Coletele si procesele-verbale sunt puse in saci, care sunt sigilati la randul lor si predati reprezentantilor comisiei locale de rezidentiat. Pentru sigilare se folosesc clesti speciali, care se gasesc la reprezentantul desemnat de comisia locala de rezidentiat raspunzator de locatia respectiva de concurs.

Sacii sunt transportati la sediul comisiei locale de rezidentiat. Camerele in care se depoziteaza
sacii sunt sigilate de presedintele comisiei locale de rezidentiat si sunt asigurate prin paza permanenta
(jandarmi).

Share.