Rezidentiat 2017 - rezolvarea contestatiilor dupa examen

Rezidentiat 2017 – rezolvarea contestatiilor dupa examen

1

Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte la concursul de Rezidentiat  sunt depuse de candidati pana la ora 16:00 in ziua de 20 noiembrie 2017. Contestatiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anuntat pe site-ul universitatii de medicina si farmacie unde a fost sustinut concursul.

Comisia locala de rezidentiat centralizeaza contestatiile depuse privind raspunsurile corecte la intrebarile de concurs si le inainteaza comisiei centrale de rezidentiat in termen de doua ore de la expirarea termenului de depunere.

Rezidentiat 2016: Cand se afiseaza grilele corecte

Comisia centrala de rezidentiat convoaca grupurile de specialisti care au formulat intrebarile de concurs. Grupurile de specialisti analizeaza contestatiile depuse si comunica raspunsurile corecte ramase definitive, in termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor printr-un proces-verbal, semnat de toti membrii si inaintat comisiei centrale de rezidentiat.

Comunicarea grilei corecte ramase definitiva se face prin publicarea pe siteul rezidentiat.ms.ro, pe paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie si prin afisarea la sediul comisiei locale de concurs si constituie raspuns la contestatiile primite.

In urma analizarii contestatiilor si stabilirii grilei corecte ramase definitiva, punctajele comunicate in sali pot suferi modificari.

Daca in urma contestarii intrebarilor comisia apreciaza ca exista intrebari care prezinta vicii de formulare, aceste intrebari sunt anulate (hotararea luata urmand a fi consemnata intr-un proces-verbal semnat de toti responsabilii grupurilor de lucru). Anularea intrebarilor duce la anularea punctelor acordate la intrebarile respective pentru toti candidatii.

Prelucrarea rezultatelor prin aplicarea grilei corecte ramase definitiva se face de catre o comisie de specialisti din centrul universitar in care s-a desfasurat concursul, desemnati de rector, dupa care rezultatele se centralizeaza la comisia centrala de rezidentiat, in vederea alcatuirii clasificarilor finale pe domenii.

Membrii acestei comisii nu au voie sa introduca sau sa scoata in/din sala respectiva niciun fel de material. In sala respectiva nu au acces decat persoanele care formeaza comisia mentionata.

Grila corecta ramasa definitiva este aplicata tuturor candidatilor de la domeniul respectiv din toate centrele universitare, indiferent daca au contestat sau nu grila cu raspunsuri anuntata in salile de concurs.

Inainte de alcatuirea clasificarilor, comisia procedeaza la desfacerea sacilor si la verificarea continutului fiecarui colet, semnaland intr-un proces-verbal eventualele neconcordante.

Clasificarea pe domenii rezulta prin unificarea electronica a rezultatelor din toate centrele universitare in care s-a desfasurat concursul, stabilite in urma aplicarii grilei corecte ramase definitiva.

Clasificarea este nationala si se face pentru fiecare domeniu pentru care a fost organizat concursul.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Rezidentiat 2017 – rezolvarea contestatiilor dupa examen • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.