Rezidentiat 2017: grilele de concurs au fost scanate gresit. Lucrarile au fost recorectate

1

Mai multe probleme tehnice au fost intampinate, duminica, in timpul examenului de rezidentiat, organizat in Capitala, grilele de concurs fiind scanate gresit, motiv pentru care lucrarile vor fi recorectate, potrivit  reprezentantilor Ministerului Sanatatii.

Rezidentiat 2017 – scanarea lucrarilor a fost facuta gresit

Concursul de Rezidentiat pentru domeniile medicina, medicina dentara si farmacie a fost organizat, duminica, in mai multe centre universitare, unul dintre acestea fiind cel din Capitala. Mai multi participanti la examen au reclamat faptul ca scanarea lucrarilor a fost facuta gresit, motiv pentru care au obtinut punctaje mai mici.

O comisie speciala verifica problemele ridicate de participantii la Rezidentiat, iar lucrarile vor fi recorectate.

„Urmare a problemelor tehnice sesizate de Comisia locala de Rezidentiat Bucuresti in timpul procedurii de scanare grilelor de concurs, Comisia centrala a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidatii din Centrul Universitar Bucuresti. Ministrul Sanatatii a fost informat in aceasta dupa amiaza de catre coordonatorul de Rezidentiat, secretarul de stat Corina Pop, despre situatia creata si a solicitat recorectarea grilelor, transparent, astfel incat niciun candidat sa nu fie nedreptatit”, arata Ministerul Sanatatii, intr-un raspuns la solicitarea Mediafax.

Oficialii Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Capitala sustin ca toti studentii nemultumiti de punctaje trebuie sa depuna contestatii.

„In momentul acesta se corecteaza. Nu s-a terminat inca de corectat. Daca un candidat a reclamat asa ceva, intrebati: ai depus contestatii? In momentul acesta se corecteaza, respectivii candidati ce sa reclame, daca ei nu au rezultate? Se corecteaza, o sa vina rezultate si apoi, insa, sa depuna contestatiile”, a spus, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al UMF „Carol Davila” Bucuresti, Valentin Mateescu.

Mai multi participanti la concursul de rezidentiat s-au plans ca au obtinut punctaje mai mici decat se asteptau.

„Au fost niste probleme cu scanerele, motiv pentru care unii colegii inca sunt la centrul de examen”, explica o participanta la concurs.

„Stiu ca a fost un coleg care a luat un punctaj mic, de 400 de puncte, si, de fapt, scrisese de mai mult. Stia de cat invatase si considera ca trebuia sa ia 800 si ceva. Acum vor fi contestatii, lucrurile se vor clarifica probabil. Poate a fost o eroare de sistem. Nu a fost ceva binevenit”, a declarat Nadejda Barladeanu, unul dintre participantii la concursul de rezidentiat.

Ministerul Sanatatii a organizat, duminica, concursul de rezidentiat pentru domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, care a avut loc decentralizat, in sase centre universitare, respectiv in Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

In sesiunea din acest an, au fost scoase la concurs 3.565 locuri si posturi pentru medicina, 258 locuri pentru medicina dentara si 136 locuri si posturi pentru farmacie, potrivit Ministerului Sanatatii.

Conform sursei citate, anul acesta, numarul locurilor si posturilor de la domeniul medicina a fost suplimentat cu 95. Numarul locurilor si posturilor a fost stabilit in functie de cifra de scolarizare, capacitatea de pregatire a centrelor universitare si solicitarile unitatilor sanitare.

Concursul de duminica s-a desfasurat sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de patru ore.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Rezidentiat 2017: grilele de concurs au fost scanate gresit. Lucrarile au fost recorectate • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.