Rezidentiat 2017 - Tipuri de intrebari si modul de punctare

Rezidentiat 2017 – Tipuri de intrebari si modul de punctare

1

In data de 19 noiembrie 2017, Ministerul Sanatatii organizeaza concurs de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Examenul de rezidentiat se desfasoara in centrele universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Rezidentiat 2017: Exemple de tipuri de intrebari si modul de punctare

Caietele de concurs au un numar de 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Toate intrebarile de concurs sunt elaborate de comisiile de specialisti stabilite de comisia centrala de rezidentiat.

Cele 200 de intrebari de concurs sunt de doua tipuri, astfel:

 • 25% din total sunt intrebari tip complement simplu, cu un singur raspuns corect posibil din 5; se noteaza fiecare intrebare cu raspuns corect cu 4 puncte; daca la aceste intrebari candidatii marcheaza
  mai mult sau mai putin de un raspuns corect, intrebarea se anuleaza (punctaj 0);
 • 75% din total sunt intrebari tip complement multiplu cu 2 – 4 raspunsuri corecte; fiecare intrebare
  cu raspunsuri corecte este notata cu 5 puncte; daca la aceste intrebari candidatul marcheaza mai putin de doua sau mai mult de 4 raspunsuri, intrebarea se anuleaza (punctaj 0).

In caietul de concurs se precizeaza intrebarile de tip complement simplu si intrebarile de tip complement multiplu.

Rezidentiat 2017: Exemplu de punctare:

A B C D E = intrebare cu doua raspunsuri corecte A si C:

 • a) in cazul in care candidatul marcheaza corect A si C, acesta primeste 5 puncte, astfel:
  A B C D E
  X X
  1 1 1 1 1 = 5 puncte;
 • b) in cazul in care candidatul marcheaza A si B, acesta primeste 3 puncte, astfel:
  A B C D E
  X X
  1 0 0 1 1 = 3 puncte.

Departajarea candidatilor cu punctaj egal se face pe baza punctajului ponderat, care reprezinta calculul statistic in functie de raspunsurile corecte date de toti candidatii la intrebarea considerata cu gradul de dificultate cel mai mare.

Departajarea candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil se face prin sustinerea unei probe suplimentare de departajare.

Aceasta proba consta in 100 de intrebari din tematica si bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, alcatuite cu 24 de ore inainte de sustinerea probei, intr-un sediu securizat. Aceasta proba are loc in ziua de sambata, 25 noiembrie 2017, in centrul universitar Bucuresti. Corectura se face in mod electronic in sala de concurs, in prezenta candidatilor.

Rezultatele sunt folosite pentru alcatuirea unei ierarhizari a candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil. Candidatii care nu se prezinta la proba de departajare figureaza in clasificare in ordine alfabetica, dupa ierarhizarea candidatilor care au sustinut proba de departajare.

Pentru sustinerea probei de departajare nu se percepe taxa.

Share.

1 Comment

 1. Pingback: Rezidentiat 2017 – Tipuri de intrebari si modul de punctare • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.