Rezidentiat 2017 - metodologia si publicatia de concurs

Rezidentiat 2017 – metodologia si publicatia de concurs

3

Concursul de Rezidentiat 2017 se va desfasura in data de 19 noiembrie in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul de Rezidentiat 2017 se va desfasura in urmatoarele centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Unitatile si specialitatile pentru care se organizeaza rezidentiat pe post sunt aprobate prin ordin al ministrului sanatatii.
Cifra de scolarizare pe domenii si specialitati este aprobata prin ordin comun al ministrului sanatatii si al ministrului educatiei nationale.

Numarul de locuri si posturi pe domenii si specialitati s-au stabileste defalcat pe centre universitare, inclusiv pentru centrele universitare cu facultati de medicina, medicina dentara si farmacie, in functie de capacitatile de pregatire pe specialitati ale acestora, de catre Ministerul Sanatatii si Asociatia Universitatilor de Medicina si Farmacie din Romania si sunt aproba prin ordin al ministrului sanatatii.

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare in care se organizeaza concursul, pe o durata de 4 ore. Intrebarile sunt diferite, in functie de domeniu.

Alegerea unui loc sau post

Alegerea unui loc sau post este conditionata de obtinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel national pentru cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita  locurilor/posturilor publicate la concurs, alcatuindu-se o singura clasificare nationala pentru fiecare domeniu.

Candidatii, posesori ai diplomei de medic obtinuta in Romania ori intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, pentru locurile oferite romanilor de pretutindeni de catre Ministerul Educatiei Nationale, conform Legii nr.299/2007, privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni, Republicata, sustin concursul in aceleasi conditii
precum cetatenii romani, insa concureaza pe locurile publicate de acest minister, care le va distribui pe centrele universitare.

Tematicile concursului de rezidentiat si bibliografia aferenta sunt diferite pe domenii. Acestea sunt avizate de catre Colegiul Medicilor din Romania, de catre Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, respectiv de catre Colegiul Farmacistilor din Romania, sunt aprobate de catre ministrul sanatatii si au fost publicate in ziarul “Viata medicala” nr. 24 din 16 iunie 2017 pentru domeniul Medicina dentara si domeniul Farmacie. Pentru domeniul Medicina, tematica si bibliografia au fost publicate in ziarul “Viata medicala” nr. 16 din 15 aprilie 2016.

Tematicile pot fi accesate pe pagina de internet rezidentiat.ms.ro si pe paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie din Romania.

Share.

3 Comments

  1. Pingback: Rezidentiat 2017 – metodologia si publicatia de concurs - voxmedical

  2. Pingback: Rezidentiat 2017- Inscrierea candidatilor | Managementul Calității în Spitale

  3. Pingback: Rezidentiat 2017- Inscrierea candidatilor - voxmedical

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.