Rezidentiat - alegerea locurilor, posturilor: ce spun candidatii (VIDEO)

Rezidentiat – alegerea locurilor, posturilor: ce spun candidatii (VIDEO)

0

Intra in atmosfera alegerii locurilor, posturilor si centrelor de pregatire, in urma concursului de rezidentiat 2015 – vezi ce spun tinerii medici! Televiziunea Medicala a fost prezenta in locul unde s-au decis atat de multe pentru cei ce devin rezidenti!

Imediat dupa alegerea locurilor, posturilor: ce isi propun tinerii medici, pleaca sau raman in tara?

– Cum a fost? “Bine. Cardiologie – loc, Timisoara. Vreau sa raman in tara pe perioada rezidentiatului, cat si dupa aceea. Am muncit pentru tara mea si vreau sa am grija de pacientii de aici. Am cunoscut personalul de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, sunt niste oameni deosebiti, foarte profesionisti, si atunci sunt convinsa ca o sa ne ofere tot ce au mai bun”, ne spune o tanara.

Cardiologie, loc, Timisoara”, ne spune o alta tanara, care va incepe in curand pregatirea in rezidentiat – ce isi propune in aceasta perioada? “Sa invat multe lucruri noi, sa ma formez ca medic, sa devin un medic bun“, adauga ea, precizand ca va ramane, deocamdata, in tara.

“A fost foarte bine, am luat Oftalmologie, asta mi-am dorit din timpul facultatii si asta am luat aici. A fost bine”, ne anunta un tanar medic. Intentiile lui, in urmatorii ani de rezidentiat? “Sa ma perfectionez, sa invat cat mai multe in rezidentiat si o sa vad pe urma ce se mai intampla. Iau in calcul si optiunea sa merg in strainatate, sa vad dupa rezidentiat sau in timpul rezidentiatului”, spune el. De ce? Salariul mai mare in strainatate, oportunitati, aparatura mult mai buna: “Vedem”.

“Foarte bine. Psihiatrie. Sper sa fie foarte interesant, e o specializare interesanta si chiar ma fascineaza domeniul“, suna alta opinie, iar optiunea e clara pentru ramanerea in tara: “Da”.

“Foarte bine, mi-am ales ceea ce mi-a placut. Medicina Interna“, ne-a declarat un tanar, care “momentan, da” – va ramane in Romania, ca “sa invat cat mai mult posibil”.

Rezidentiat: date-cheie pe agenda noilor rezidenti

Medicii, medicii dentisti si farmacistii care devin rezidenti pe locuri incheie un contract individual de munca pe perioada determinata, egala cu durata rezidentiatului, cu unitatea sanitara la care au fost repartizate locurile.

Cei care devin rezidenti pe post incheie un asemenea contract pe perioada nedeterminata, cu unitatea sanitara publica ce a publicat postul respectiv.

Pentru incheierea contractelor individuale de munca pe durata determinata ori nedeterminata, candidatii se vor prezenta, din 3 decembrie, la directiile de sanatate publica din centrele universitare alese, respectiv la unitatea sanitara care a scos postul la concurs, pentru incheierea contractelor individuale de munca.

Repartitia rezidentilor pe clinici de indrumare si coordonatori de rezidentiat se va face la nivelul Directiilor de Sanatate Publica Judetene, in perioada 15-16 decembrie, iar in Bucuresti, din 15 pana in 18 decembrie 2015.

Contractul de munca se va incheia din 1 ianuarie 2016, data cand incepe stagiul de pregatire in specialitate in rezidentiat.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.