Rezidentiat: alegerea locurilor/posturilor. Mic ghid

Rezidentiat: alegerea locurilor/posturilor. Mic ghid

0

Rezidentiat 2015: toata lumea asteapta acum alegerea locurilor/posturilor si a centrelor de pregatire, care urmeaza concursului propriu-zis: cand se va face?

Asteptarea e lunga, grea, apasatoare… UMF “Victor Babes” Timisoara a difuzat o precizare: “Conform Metodologiei concursului de rezidentiat, sesiunea 15.11.2015 alegerea locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire se face in aceeasi zi, pe baza punctajului si a clasificarilor, la o data stabilita de comun acord de universitatile de medicina si farmacie, in intervalul orar 9,00 – 21,00. Vom reveni cu informatii referitoare la data si locul repartitiei, imediat ce acestea vor fi stabilite”.

Alegerea locurilor/posturilor – reguli

Ocuparea locurilor in specialitate se face:
– in ordinea punctajului de promovare obtinut,
pe fiecare centru universitar,
– in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv,
– alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu, se arata in regulamentul concursului de intrare in rezidentiat la UMF Cluj-Napoca.

Pentru rezidentiatul pe post, clasificarea se face pe fiecare post.

Candidatii se prezinta in centrul universitar unde au sustinut concursul de rezidentiat, in ziua si la ora anuntate pentru alegerea locurilor/posturilor.
Pentru alegerea locurilor/posturilor, candidatul se legitimeaza cu buletinul/cartea de identitate sau pasaportul, documente ce trebuie sa fie in termen de valabilitate.
Pentru alegerea locului sau postului, candidatul poate fi reprezentat de catre o persoana legal imputernicita prin procura autentificata la notariat.

Candidatii sau imputernicitii acestora care nu sunt prezenti la data, ora si locul fixate pentru alegerea locurilor/posturilor a centrelor de pregatire pierd drepturile conferite de concurs.

Fiecare candidat semneaza pe lista in dreptul locului sau postului pe care l-a ales.

Daca repartitia nu se finalizeaza in prima zi, va continua in ziua urmatoare, in acelasi interval orar.
Locurile ramase disponibile dupa prima zi se afisaza pe pagina de internet a Universitatii la sfârsitul primei zile de repartitie.

Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidati inscrisi sau posturile pentru care candidatii nu au obtinut punctajul minim de promovare nu se vor putea alege de alti candidati.

Dupa alegerea locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire se vor inainta Ministerului Sanatatii listele nominale, inclusiv in format electronic, privind locurile, specialitatile si centrele alese si procesele-verbale ale sesiunii de alegeri (cu semnaturile candidatilor), in termen de trei zile lucratoare.

Candidatii care au concurat la rezidentiatul pe post si au obtinut punctaj de promovare se vor prezenta la directiile de sanatate publica din judetul in care se gaseste unitatea sanitara care a publicat postul la concurs, in prima zi lucratoare dupa efectuarea repartitiei candidatilor reusiti la rezidentiatul pe loc, pentru a fi repartizati in conformitate cu prevederile legale.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.