Rezidentiat sesiunea mai 2017 - informatii utile - Televiziunea Medicala

Rezidentiat sesiunea mai 2017 – informatii utile

0

Ministerul Sanatatii organizeaza la data de 21 mai 2017 concurs de intrare in rezidentiat pentru domeniul medicina pentru posturile si locurile ramase neocupate in sesiunea 20 noiembrie 2016.

Rezidentiat sesiunea mai 2017 – se deasfasoara in Centrul universitar Targu Mures

Concursul de Rezidentiat se desfasoara numai in Centrul universitar Targu Mures, care poarta intreaga responsabilitate pentru organizarea si desfasurarea concursului, alcatuirea clasificarilor si alegerea locurilor/posturilor.

Concursul de Rezidentiat se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.

Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Rezidentiat sesiunea mai 2017 – Ocuparea locurilor/posturilor

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor/posturilor publicate, alcatuindu-se o singura clasificare pe domeniu.

Medicii care devin rezidenti pe locuri incheie un contract individual de munca pe perioada determinata, egala cu durata rezidentiatului, cu unitatea sanitara la care au fost repartizate locurile pentru rezidentiat.

Medicii care devin rezidenti pe post incheie contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu unitatea sanitara publica ce a publicat postul respectiv, cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, aprobata prin Legea nr. 103/2012, cu completarile ulterioare.

Candidatii posesori ai diplomei de medic obtinute in Romania ori intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, pentru locurile oferite romanilor de pretutindeni de catre Ministerul Educatiei Nationale, conform Legii nr. 299/2007 privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sustin concursul in aceleasi conditii precum cetatenii romani, insa concureaza pe locurile publicate de acest minister, care le va distribui pe centrele universitare.

Medicii rezidenti au obligatia sa efectueze pregatirea si sa sustina examenul de specialist in specialitatea pentru care au optat, in maximum 5 ani de la data incheierii programului de pregatire in rezidentiat.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.