Rezidentiat: reactii la iesirea din sala (VIDEO)

Rezidentiat: primele reactii la iesirea din sala (VIDEO)

0

Cum li s-a parut candidatilor testul-grila pe care l-au sustinut duminica, 15 noiembrie, pentru intrarea in rezidentiat – le-au pus probleme intrebarile?

Televiziunea Medicala s-a aflat la iesirea din salile de concurs, la Timisoara, si a inregistrat reactia celor care, cu putina vreme inainte, au raspuns la intrebari, in cadrul concursului de rezidentiat.

Rezidentiat 2015 – reactii: nu mi s-a parut deloc greu, nu a fost atat de greu pe cat ma asteptam!

Grilele au fost, cred, nu asa de grele. Mi s-a parut usor, nu mi s-a parut greu“, ne-a marturisit un candidat, cetatean italian, care a recunoscut ca nu era stresat si a abordat cu detasare concursul de rezidentiat, caci nu il interesa ce loc ocupa – a vrut doar sa-i evaluze nivelul de pregatire: “Puteam sa focalizez tot, asta nu inseamna neaparat o nota buna, dar am facut si nu mi se parea greu deloc”.

O alta opinie, legata de concursul de rezidentiat: “Comparabil cu astea de pe ReziTests, mi s-au parut mai usoare. Am avut destul timp, am iesit mai repede, am zis sa nu le gandesc prea mult”.

Cum au fost grilele? Bune, raspunde un al treilea candidat. Au fost OK, sa dea Domnul sa fie bine la sfarsit. Uite-le aici sunt grilele”, ni le arata razand cel care a optat pentru Oftalmologie: “Se ia de obicei cu nota mare”. Tanarul ne-a precizat ca “la Medicina si, in general, in viata, orice examen e greu, pana treci de el, acum sa vedem ce se intampla dupa…”

Nu atat de greu pe cat ma asteptam, ne-a declarat o tanara despre concursul de rezidentiat pe care l-a sustinut duminica. Speram sa fie bine”. Ea ne-a spus ca va opta intre Pediatrie si Pneumologie: “Inca nu stiu exact”.

Peste 520 de tineri au fost inscrisi pentru a sustine, duminica, la Timisoara, concursul de intrare in rezidentiat, la Medicina. Lor li s-au adaugat 140 de candidati la Medicina Dentara si 31 la Farmacie. La nivel national, din cei 5.777 tineri medici care s-au inscris la concursul de rezidentiat anul acesta, 4.302 au optat pentru domeniul Medicina, 1.066 pentru Medicina Dentara si 409 pentru Farmacie.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.