Rezidentiatul din martie nu se mai tine

0

912_articolSesiunea de rezidenţiat din luna martie nu se mai ţine.În ciuda numeroaselor discuţii pe care le-au avut cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, tinerii medici care au promovat concursul de rezidenţiat din noiembrie 2011, nu au primit nici o informaţie concretă legată de acest concurs.

“La ultima întâlnire (2 martie, n. red.) au participat prof. Adrian Streinu-Cercel şi dl. Adrian Cocos. Ambii ne-au spus că ordonanţa privind organizarea concursului este în curs de semnare, iar după asta vor trebui să mai treacă aproximativ 5 săptămâni pentru a fi aplicată”, ne-a mărturisit Andrei-Antoniu Dinu, unul dintre tinerii medici prezenţi la întâlnire.

Reprezentanţii Ministerului au declarat că rezidenţiatul care trebuia să se dea în 25 martie nu se va ţine. redistribuirea sau suplimentarea locurilor rămase neocupate după sesiunea din noiembrie 2011 a concursului nu sunt posibile, iar reprezentanţii Ministerului au dat şi o explicaţie. “Ministrul Cseke, în momentul în care a decis că nu se mai suplimentează locurile la rezidenţiat, a modificat Legea 95/2006.

În ceea ce priveşte redistribuirea sau suplimentarea locurilor rămase neocupate după sesiunea din noiembrie 2011 a concursului, nu se inatmpla nimic. Nici redistribuirea şi nici suplimentarea nu sunt posibile, iar reprezentanţii Ministerului au dat şi o explicaţie.

“Ministrul Cseke, în momentul în care a decis că nu se mai suplimentează locurile la rezidenţiat, a modificat Legea 95/2006.Acum, pentru a se face o suplimentare ar trebui modificată din nou legea sănătăţii, ceea ce presupune un proces de lungă durată”,  a precizat Oana Grigore.

Cel mai probabil, cei 400 de tineri medici care au promovat examenul şi nu au prins loc sau post vor fi nevoiţi să se înscrie la concursul de rezidenţiat din noiembrie 2012. Pe 28 februarie, la rubrica Transparentă decizională de pe site-ul Ministerului Sănătăţii a fost publicată o ordonanţă privind completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Din păcate, şi acest document este destul de neclar în ceea ce priveşte organizarea unei noi sesiune de rezidenţiat.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.