Rezidentii pot alege repartizarea in orice spital in care sunt posturi libere

Guvern: Rezidentii in medicina isi pot alege repartizarea in orice spital in care sunt posturi libere

0

Rezidentii in medicina, medicina dentara si farmacie isi pot alege, de anul acesta, repartizarea in orice spital din Romania in care sunt locuri sau posturi libere, informeaza Guvernul.

Potrivit unui comunicat de presa remis de catre Guvern, pentru a putea pune la dispozitie medicilor rezidenti din Romania o paleta mai larga de optiuni in ceea ce priveste rezidentiatul, Ministerul Sanatatii a realizat, cu ajutorul echipei GovITHub, o actualizare de arhitectura si interfata de afisare pentru sistemul informatic de gestiune a repartizarii rezidentilor.

Rezidentii pot alege oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel national

“Ministerul Sanatatii a actualizat anul acesta metodologia concursului national de intrare in rezidentiat pe post si pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Astfel, din noiembrie 2016, se face o singura clasificare nationala pentru fiecare domeniu, iar medicii rezidenti pot alege, in functie de punctajul obtinut, oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel national. Pana in prezent, rezidentii sustineau concursul intr-unul din cele 6 centre universitare in care se organiza concursul si puteau opta doar pentru locurile si posturile disponibile in centrul de concurs si centrul arondat acestuia”, se arata in comunicat.

Acest lucru a fost posibil printr-o actualizare de interfata si de arhitectura a sistemului informatic de repartizare a rezidentilor folosit de catre Ministerul Sanatatii, iar candidatii pot beneficia de o metoda clara si eficienta de prezentare a informatiilor, fapt ce a facilitat procesul de selectie si de repartizare.

sursa

100%
100%
Super!
  • 10
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.