Rinita alergica – spray nazal care amelioreaza simptomele in 5 minute

1

Rinita alergica este o reactie exagerata a sistemului imunitar la particulele inspirate din aer. Sistemul iminitar protejeaza, in mod normal, corpul impotriva virusurilor si a bacteriilor prin producerea de anticorpi care sa lupte impotriva acestora, insa nu in toate cazurile.

Un nou studiu clinic, de expunere controlata la alergeni, demonstreaza debutul rapid al actiunii combinatiei in doze fixe de azelastina si propionat de fluticazona (Dymista®), cu administrare intranazala, in comparatie cu combinatia libera de loratadina, suspensie orala (LORA) cu propionat de fluticazona intranazala (INFP).

Informatii generale despre studiu:

Obiectivul studiului: sa compare debutul actiunii Dymista® cu cel al combinatiei libere de loratadina, suspensie orala (LORA) si propionat de fluticazona (INFP).

Design-ul studiului: studiu randomizat, placebo controlat, folosind metoda dublu-orb, double-dummy, trei perioade, incrucisat, desfasurat intr-un singur centru.

Rinita alergica – studiu pe pacienti

Au fost inclusi 82 de pacienti adulti, cu varste cuprinse intre 18-55 de ani, cu rinita alergica sezoniera prezenta in istoricul medical.

Metodologie: Simptomele rinitei alergice au fost induse acestor pacienti asimptomatici prin provocare cu polen de ambrozie intr-o camera ce a asigurat expunere controlata la alergen. Pacientii au primit o doza unica de Dymista®, LORA /INFP, sau placebo si au fost monitorizati timp de 4 ore.

Obiectivul primar al studiului privind rinita alergica:

Debutul actiunii asupra simptomelor nazale, utilizand scorul total al simptomelor nazale (TNSS)

Obiective secundare:

  • Debutul de actiune evaluat prin utilizarea scorului total al simptomelor oculare (TOSS), scorului total al celor sapte simptome nazale si oculare (T7SS) si a scorului global pe scala analog vizuala (VAS).
  • Eficacitatea medicamentului (la 0-4 ore de la administrare) evaluata utilizand TNSS, TOSS, T7SS si VAS3.

78 de pacienti au terminat toate perioadele de tratament. Dymista® a inregistrat un debut al actiunii de ameliorare a simptomelor nazale de rinita alergica la 5 minute de la administrarea dozei, versus placebo, conform evaluarii TNSS.

Efectul combinatiei libere de loratadina, suspensie orala, cu propionatul de fluticazona, vs placebo, a debutat mai lent (la 150 de minute de la administrare).

Nu au fost raportate efecte adverse in timpul studiului.
Aceste date arata ca Dymista® poate fi considerata o optiune terapeutica cu debut foarte rapid pentru pacientii care doresc ameliorarea rapida a simptomelor rinitei alergice.

Share.