Risc de spitalizare mai mic cu peste 70% la persoanele vaccinate

1

Riscul ca persoanele vaccinate cu schema completa sa fie spitalizate dupa ce au contractat COVID-19 scade cu peste 70% fata de persoanele care nu au fost imunizate, potrivit studiului “ZOE COVID”.

Potrivit cercetarii realizate in Marea Britanie pe 1,2 milioane de adulti in perioada decembrie-iulie, in cazul celor testati pozitiv dupa ce au fost vaccinati exista probabilitatea aproape dubla de a fi total asimptomatici.

Studiul mai arata ca riscul de a contracta COVID-19 de lunga durata se reduce la jumatate la cei vaccinati cu schema completa.

Persoanele de peste 60 de ani, mai vulnerabile

Persoanele mai vulnerabile la o infectie post-vaccinare dupa ce au primit o doza sunt persoanele cu varsta de peste 60 de ani si varstnicii cu obezitate, boli cardiace, renale sau pulmonare. Saracia este si ea unul dintre factorii contributori.

“Ne aflam intr-un moment critic al pandemiei, cu o crestere a cazurilor in intreaga lume din cauza variantei Delta. Contagierile dupa vaccinare sunt de asteptat si nu anuleaza faptul ca vaccinurile isi indeplinesc exact misiunea pentru care au fost dezvoltate: de a salva vieti si de a preveni o boala grava”, potrivit lui Claire Steves, de la Kings College din Londra, coautoare a studiului.

Dintre adultii care au primit cel putin o doza de vaccin de la Pfizer-BioNTech, AstraZeneca sau Moderna, cel putin 0,5% au raportat o infectie post-vaccinare detectata la 14 zile dupa prima inoculare. In cazul adultilor care au primit doua doze de vaccin, cel putin 0,2% au contractat virusul la sapte zile dupa cea de-a doua inoculare. Iar dintre adultii infectati cu coronavirus dupa vaccinare, posibilitatea ca boala sa fie asimptomatica a crescut cu 63% dupa prima doza si la 94% dupa administrarea ambelor doze de vaccin.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Risc de spitalizare mai mic cu peste 70% la persoanele vaccinate • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.