Riscul de infectare cu COVID-19 creste odata cu trecerea timpului dupa inocularea cu cea de a doua doza Pfizer

Riscul de infectare cu COVID-19 creste odata cu trecerea timpului dupa inocularea cu cea de a doua doza Pfizer

1

Cercetatorii de la Research Institute of Leumit Health Services din Israel au descoperit ca riscul de infectare cu COVID-19 creste odata cu trecerea timpului, in urma inocularii cu cea de a doua doza a vaccinului produs de Pfizer/Biontech. Concret, expertii au descoperit o crestere treptata a riscului de infectare cu coronavirus dupa 90 de zile de la administrarea dozei a doua a serului de la Pfizer/BioNTech.

Studiul vine in sprijinul recomandarii celei de-a treia doze de vaccin (booster) pentru a preveni infectarea cu COVID-19 odata ce imunitatea scade, potrivit cercetatorilor.

Cercetatorii israelieni au demarat acest studiu ca sa analizeze aspectele care determina scaderea imunitatii celor deja vaccinati, in conditiile in care tara, desi printre primele care au demarat o ampla campanie de vaccinare anti-COVID-19, in decembrie 2020, se confrunta cu o reaparitie a infectarilor cu coronavirus.

Studiul a inclus 80.057 de adulti cu o varsta medie de 44 de ani, care au facut un test PCR intre mijlocul lunii mai si septembrie, cu cel putin trei saptamani dupa administrarea celei de-a doua doze de vaccin. Niciunul dintre subiecti nu a fost infectat anterior cu COVID-19.

9,6% dintre subiecti s-au infectat

7.973 dintre participantii la cercetare au avut un rezultat pozitiv al testului. Rezultatele au fost comparate cu ale unor persoane de aceeasi varsta si din acelasi grup etnic care au fost testate negativ in decursul aceleiasi saptamani.

Studiul a relevat ca rata rezultatelor pozitive a corespuns cu cresterea perioadei de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Riscul de infectare cu COVID-19 creste odata cu trecerea timpului dupa inocularea cu cea de a doua doza Pfizer • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.