Roche a lansat trei teste de diagnosticare a infectiilor respiratorii

1

Grupul farmaceutic elvetian Roche a anuntat miercuri ca a lansat trei teste de diagnosticare a infectiilor respiratorii, care pot fi realizate pe baza unui singur esantion. Teste permit limitarea utilizarii excesive a antibioticelor.

Reprezentantii companiei farmaceutice au explicat intr-un comunicat de presa ca cele trei teste moleculare PCR concepute de Roche permit diferentierea celor mai comune infectii, in urma carora pacientii prezinta simptome care se aseamana intre ele, dar care nu sunt suficient de specifice pentru a determina cauza exacta a bolii.

Reduc utilizarea excesiva a antibioticelor

Noile teste, care pot fi realizate impreuna sau separat pe baza unei singure prelevari nazofaringiene, permit detectarea gripelor de tip A si B si a virusului respirator sincitial, dar si a adenovirusurilor, metapneumovirusului uman, entero/rinovirusurilor si virusurilor parainfluenza.

Thomas Schinecker, directorul diviziei de diagnosticare din cadrul grupului Roche, a explicat ca testele ii vor ajuta pe medici in recomandarea “unor terapii tintite, evitarea utilizarii excesive a antibioticelor si reducerea interventiilor inutile”.

Grupul Roche, lider mondial in oncologie, se bazeaza totodata pe o divizie specializata in teste de diagnosticare. Dupa declansarea pandemiei de coronavirus, grupul elvetian a lansat mai multe teste de depistare a infectiilor COVID-19, de la teste PCR si antigenice si pana la teste care permit diferentierea maladiei COVID-19 de gripa.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Roche a lansat trei teste de diagnosticare a infectiilor respiratorii • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.