Romania are un numar triplu de avorturi fata de Uniunea Europeana

Romania are un numar triplu de avorturi fata de Uniunea Europeana

0

avortVictor Olsavszky, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru România, a declarat în cadrul unei dezbateri că România înregistrează un număr dublu de avorturi față de regiunea europeană și cam de trei ori mai mult față de Uniunea Europeană.

În scopul scăderii numărului de avorturi OMS recomandă statelor membre să asigure femeilor acces la serviciile de sănătate sigure, pentru a încuraja natalitatea.

“Femeia trebuie să fie informată, ea decide ce face cu corpul ei. Informarea începe de la o vârstă fragedă. Nu putem să abordăm probleme de sexualitate doar de la o vârstă în sus. Această educație trebuie să se facă nu numai la școală, ci și în familie”, a subliniat Olsavszky.

În Europa occidentală se constată un număr mic de avorturi, chiar dacă politica privind avorturile este una liberală, a mai declarat reprezentantul OMS.

În România există un număr mare de avorturi, iar  măsurile coercitive privind stimularea natalității nu au dus la niciun rezultat, a subliniat Victor Olsavszky.

sursa: agerpres.ro

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.