Romania se afla pe locul 3 din Europa la obezitatea infantila

0

1575_articolRomânia se afla pe locul 3 din Europa la obezitatea infantilă. 10% dintre copiii care se prezintă la medic au greutate de adult.

Efectele obezităţii infantile sunt de 2 tipuri: psihologice şi fizice. Copiii obezi sunt stigmatizaţi, marginalizaţi de către ceilalţi copii, nu îşi fac prieteni şi nu sunt acceptaţi în jocuri, devenind singuratici şi nefericiţi. Dintre efectele fizice menţionăm : probleme respiratorii frecvente, depuneri aterosclerotice ce apar încă din primii ani de viaţă la copiii obezi, conducând apoi la infarct, accident vascular, hipertensiune cu debut precoce.

Începând din acesta luna, Zibo.ro va organiza lunar acţiunea “Pauză de educaţie fizică” pornind de la realitatea deloc onoranta, ci chiar îngrijorătoare, care arată că România se afla pe locul 3 în Europa la obezitatea infantilă.

“Pauză de educaţie fizică” se va desfăşura în fiecare ultimă zi de vineri, a fiecărei luni, şi va consta în organizarea în cadrul şcolilor înscrise a 5 – 10 minute de mişcare cu elevii şcolilor articipante.

La acţiune vor fi invitaţi să participe şi sportivi cunoscuţi, care să devină astfel modele de urmat pentru tânăra generaţie.

Acţiunea va cuprinde şi un concurs cu premii în echipamente sportive, dedicat şcolilor înscrise. Vedeţi mai multe detalii aici….

Pe termen lung, intenţia Zibo.ro este de a transforma aceasta acţiunea într-o platformă interactivă între federaţiile şi cluburile sportive, pe de o parte, şi profesorii de sport din şcoli şi licee, pe de altă parte.

Astfel avem o şansă mare să reclădim mândria sportului românesc, pornind de la bază, de la copii.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.