Romania va fi afectata de al patrulea val pandemic in toamna

Romania va fi afectata de al patrulea val pandemic in toamna

2

Valul patru al pandemiei de coronavirus va afecta Romania in toamna acestui an, a sustinut profesorul in Sanatate Publica Razvan Chereches. Acesta este de parere ca se va ajunge in aceasta situatie deoarece tot mai putini romani vor vrea sa se vaccineze impotriva COVID-19, iar campania de imunizare este una slaba.

Entuziasmul pentru vaccinare scade

„La toamna, in momentul in care incep ploile si frigul, vom intra in valul patru, care, din nefericire, va fi relativ amplu in Romania. Mai mic decat valul trei, pentru ca avem deja un procent din populatie vaccinat, dar vom avea iarasi o crestere a numerelor in sectiile ATI. Entuziasmul pentru vaccinare va scadea foarte mult pentru ca, in momentul de fata, nu exista nicio modalitate de validare a faptului ca te-ai vaccinat. Cei care nu s-au vaccinat spun Ce sens are sa ma vaccinez? Tara merge bine, ne relaxam toti, nu mai e niciun motiv pentru care sa ma vaccinez”, sustine Razvan Chereches.

Autoritatile nu au curaj

De asemenea, Chereches acuza autoritatile ca nu au curaj sa ia masuri speciale pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19, ca de exemplu o lege care sa permita restaurantelor sa primeasca doar clienti imunizati.

Pe de alta parte, Razvan Chereches sustine ca eliminarea obligativitatii purtarii mastii in aer liber este o masura buna, mai ales ca pe timpul verii riscul de transmitere a virusului in aer liber este „extrem de scazut”.

Share.

2 Comments

  1. Pingback: Romania va fi afectata de al patrulea val pandemic in toamna • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.