Îmbunătățirea diagnosticului și tratamentului tumorilor maligne – ROSECAN

Îmbunătățirea diagnosticului și tratamentului tumorilor maligne – ROSECAN (VIDEO)

1

Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara a demarat proiectul ROSECAN care consta in dezvoltarea unui sistem computerizat care să ajute medicii oncologi să pună un diagnostic cât mai precis de cancer și să ia decizia terapeutică cea mai bună pentru fiecare pacient. Instrumentul Software Expert, unic în țară, va permite integrarea parametrilor clinici, imunologici și moleculari obținuți prin secvențiere, în vederea unui diagnostic personalizat al tumorilor solide.

Obiectivul proiectului ROSECAN îl reprezintă dezvoltarea oncologiei în regiune, printr-o infrastructură modernă şi eficientă, cu scopul de a asigura accesul la servicii de înaltă calitate pentru diagnosticul și tratamentul cancerului.
În cadrul proiectului, activitățile se desfășoară conform graficului, astfel încât Spitalul Clinic Județean de Urgentă „Pius Brînzeu” Timișoara, prin Centrul OncoGen, dezvoltă un Software Expert dedicat diagnosticului și tratamentului pacienților oncologici, care va fi implementat în regiune, atât în România, cât și în Serbia.

Proiectul se derulează în perioada 2017 – 2021, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii din Republica Serbia, Spitalul General din Požarevac şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, având un buget total de peste 12 milioane de euro, dintre care aproximativ 3 milioane de euro revin Centrului OncoGen.

Această nouă metodă de diagnostic reprezintă un pas important către implementarea conceptului de medicină personalizată în România.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Îmbunătățirea diagnosticului și tratamentului tumorilor maligne – ROSECAN (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.