Bebelus de 8 luni, suspect de rujeola, decedat la spitalul ”Victor Babes” din Timisoara

0

Dupa ce fusese internat la sectia de pediatrie cu insuficienta respiratorie si sindrom febril, un bebelus de opt luni, suspect de rujeola, a decedat luni seara, la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara.

Potrivit medicilor, copilul nu fusese vaccinat.

Bebelusul, suspect de rujeola, a fost internat in urma cu trei saptamani pentru bronhopneumonie

Baietelul se afla de trei saptamani la Terapie Intensiva cu bronhopneumonie si insuficienta respiratorie.

”Baietelul de opt luni a fost internat in urma cu trei saptamani pentru bronhopneumonie, insuficienta respiratorie si prezenta si o eruptie de tip rujeola. Dar serologia (pentru pojar n.r.) a venit neconcludenta, asa ca nu pot sustine diagnosticul de rujeola”, a declarat marti, pentru AGERPRES, dr. Virgil Musta, purtator de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara.

Dupa efectuarea autopsiei, se va stabili daca cauza decesului este rujeola

Potrivit medicului, diagnosticul precis se va face miercuri, la necropsie.

”Se preleveaza o parte din plaman si se trimite la Bucuresti pentru analize. Baietelul era din Timis, iar in spital a fost destul de mult timp intubat. El a prezentat initial sindrom febril, a fost internat la pediatrie si apoi a fost transferat la noi”, a conchis Virgil Musta.

In acest moment, sunt aproximativ 35 de copii cu pojar internati in Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara.

Cei mai multi dintre copiii internati nu au fost vaccinati, unii neimplinind inca varsta de imunizare.

Anul trecut, pana la sfarsitul lui decembrie, la nivel national au fost confirmate aproape 2.000 de cazuri de rujeola in 33 de judete. Noua copii au decedat.

Share.

Leave A Reply