Rusia a dezvoltat un medicament pe baza de plasma sangvina de la pacientii vindecati

1

Ministerul Sanatatii din Rusia a autorizat un medicament impotriva COVID-19 pe baza de plasma sangvina de la bolnavii vindecati. COVID-globulin este primul astfel de medicament din lume.

COVID-globulin este “sigur, este lipsit de efecte secundare si are capacitatea de a neutraliza virusul”

Capitala rusa a donat 2,5 tone de material biologic pentru realizarea medicamentului, potrivit unui comunicat emis de Rostec, care mai arata ca studiile asupra COVID-globulin, realizate de grupul Natsimbio, au demonstrat ca este “sigur, este lipsit de efecte secundare si are capacitatea de a neutraliza virusul”.

Se asteapta ca, odata incheiate fazele II si III ale studiilor clinice, care se vor desfasura in spitale din capitala si care vor dura sase luni noul, medicamentul anti-COVID-19 sa fie folosit pentru tratarea cazurilor grave si de gravitate medie.

COVID-globulin se adreseaza pacientilor cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani.

“In cursul acestui an se preconizeaza procesarea a 15 tone de plasma, ceea ce va permite sa se trateze intre 10.000 si 15.000 de pacienti”, potrivit comunicatului Rostec.

Pana in prezent Rusia, cu o populatie de aproximativ 147 de milioane de locuitori, a inregistrat 4,55 de milioane de cazuri si 99.233 de decese provocate de COVID-19.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Rusia a dezvoltat un medicament pe baza de plasma sangvina de la pacientii vindecati • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.