Sa nu bei apa in timpul meselor. Ce se poate intampla (VIDEO)

Sa nu bei apa in timpul meselor. Ce se poate intampla (VIDEO)

0

Comparatie extrem de plastica, facuta de un nutritionist, intre consumul unui pahar cu apa rece, in timpul mesei, si… Nu ai vrea sa se intample asta in organismul tau!

“Apa bem ca sa ne hidratam. De hidratat, ne hidratam inainte de masa cu jumatate de ora, 20 de minute, si niciodata in timpul meselor. Imaginati-va cum arata o farfurie de mancare intr-un jet de apa rece: se solidifica, se aduna, deloc bine. Cum arata o farfurie cu un jet de apa calda? Automat se emolieaza lucrurile, se desfasoara normal, farfuria poate fi spalata mult mai usor. Acelasi lucru sa va imaginati ca se intampla si in propriul organism. Cu apa rece, lucrurile stagneaza, cu apa calda, cum ar fi un ceai de plante, digestia este ajutata.

Dupa masa este bine sa treaca o ora, chiar doua, pana luam primul pahar de apa, niciodata mai devreme. Depinde, daca mancam proteina, este singura care accepta, si prin apa se ajuta procesul de hidratare. Dupa o bucata mare de carne este bine sa bem apa. Dar in mod normal, o ora cel putin, ar fi bine sa nu bem apa”, explica dr. Lavinia Bratu, nutritionist Clinica Brol Timisoara.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.