Salvare pentru... parcul de ambulante

Salvare pentru… parcul de ambulante

0

Dotari moderne pentru interventia la accidente cu mai multe victime, ambulante noi pentru a inlocui rablele utilizate in prezent! Ministerul Sanatatii imparte in tara zeci de masini.

Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta au primit zilele trecute 25 de autospeciale pentru transport personal si victime multiple – ATPVM si un spital de campanie achizitionate de catre Ministerul Sanatatii.

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a participat la ceremonia de transfer a autovehiculelor catre Inspectoratele de Urgenta din Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Buc-Ilfov, Buzau, Calarasi, Caras Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timis, Vrancea. Spitalul de campanie va ajunge la Galati.

“Masinile sunt echipate pentru interventia la accidente cu victime multiple. Noile dotari vor ajuta personalul medical în munca. În ultimii patru ani, Ministerul Sanatatii a achizitionat 603 ambulante si autospeciale prin acord—cadru pentru reînnoirea parcului auto”, a declarat Banicioiu.

Ambulante B 4×4 pentru a înlocui cele mai vechi masini

Ministerul Sanatatii a repartizat, in weekendul trecut, la Cluj Napoca, un numar de 30 ambulante de tip B 4×4 catre serviciile de ambulanta.

“Performanta serviciilor de urgenta prespitalicesti este determinata nu numai de profesionalismul personalului medical de urgenta, dar si de dotarea acestora. Este important pentru succesul interventiilor ca ambulantele sa fie moderne si echipate corespunzator cu aparatura medicala necesara. Ambulantele achizitionate de catre Ministerul Sanatatii vor înlocui cele mai vechi masini de la serviciile de ambulanta”, spunea, cu acest prilej, ministrul Sanatatii.

Repartizarea ambulantelor a fost realizata în urma analizei situatiei parcului auto si a activitatii fiecarui serviciu de ambulanta de catre Comisia de Medicina de Urgenta si Dezastre a Ministerului Sanatatii.

Au fost luate în considerare numarul de kilometri efectuati de fiecare ambulanta de tip B 4X4 din dotarea serviciilor de ambulanta. Au fost propuse pentru echipare judetele care au în dotare cele mai multe ambulante cu peste 500.000 km parcursi.

Cele 30 ambulante de tip B 4×4 au fost repartizate catre Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov si catre serviciile de ambulanta teritoriale din Arges, Bacau, Braila, Buzau, Botosani, Calarasi, Constanta, Dolj, Galati, Ialomita, Neamt, Tulcea, Teleorman, Vaslui, Valcea.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.