Salvati Copiii a dotat 54 de maternitati din 33 de judete

Salvati Copiii a dotat 54 de maternitati din 33 de judete

0

Incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilatie sau alte echipamente necesare salvarii vietilor bebelusilor nascuti prematur! Salvati Copiii Romania anunta rezultatele din ultimii cinci ani ale luptei cu mortalitatea infantila.

Nu mai putin de 54 de maternitati din 33 de judete au primit, din 2010 incoace, aparatura in valoare de peste 4,8 milioane de lei, cu ajutorul celor de la Salvati Copiii. Si nu a fost vorba numai de aparate! in cadrul programului pentru reducerea mortalitatii infantile, 100 de medici specialisti au participat la cursuri de pregatire pentru o mai buna detectie a sarcinilor cu risc si a malformatiilor congenitale corectabile. Prin programul de suport in mediul rural, organizatia a oferit in mod gratuit sprijin pentru 12.600 de gravide, mame si copiii acestora, in 31 de comunitati defavorizate.

Ultima donatie efectuata de Salvati Copiii Romania, cu sprijinul partenerului Libris.ro, catre sectia de neonatologie a Spitalului Clinic Filantropia: un incubator Giraffe Omnibed 1, cu functii de reglare a oxigenului si a umiditatii cu cantar incorporat. Spitalul Clinic Filantropia este cea mai veche clinica de obstetrica si ginecologie din Romania, infiintata in anul 1813. in anul 2014, aici s-au inregistrat 3.500 de nasteri, dintre care 375 au fost nasteri premature.

”Suntem foarte bucurosi ca tot mai multi parteneri ni se alatura in lupta impotriva mortalitatii infantile. Pentru a ne atinge obiectivul, avem nevoie de foarte multa sustinere. Cautam in permanenta modalitati noi de a arata ca oricine poate sa ajute, iar prin campania Un gest pentru o viata ii indemnam pe toti cei dornici sa se implice si sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit catre Salvati Copiii Romania”, a afirmat Gabriela Alexandrescu, director executiv Salvati Copiii Romania.

Realitatile sunt dure: Romania se mentine pe primul loc in topul tarilor cu cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Uniunea Europeana, cu o rata de 8,5 la o mie de nou nascuti vii, cu aproape 5 procente mai mare fata de media europeana de 3,8%. O treime dintre aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe pentru mame si copii si prin dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante, precizeaza cei de la Salvati Copiii.

Salvati Copiii despre Campania ”Un gest pentru o viata”

Campania ”Un gest pentru o viata” este menita sa promoveze in randul publicului larg posibilitatea persoanelor fizice de a sustine programul de reducere a mortalitatii infantile prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit catre maternitati, sectii de nou-nascuti si suport parental, prin intermediul Organizatiei Salvati Copiii.

Formularele pentru redirectionare, precompletate cu datele de identificare ale Organizatiei, pot fi descarcate de pe site-ul oficial. Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate si depuse personal la administratiile financiare sau trimise prin posta, cu confirmare de primire, pana la data de 25 mai 2015. Cuantumul financiar nu trebuie mentionat in formular, acesta urmand sa fie completat de catre administratia financiara.

Peste 1,1 milioane de copii, vizati de campaniile Salvati Copiii

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, membra al Save the Children International, care militeaza pentru drepturile si protectia copilului in Romania, din 1990. Programele Organizatiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atentie deosebita catre cei aflati in situatii dificile — copiii din comunitatile dezavantajate, copiii victime ale violentei, exploatarii prin munca, traficului sau neglijarii, copiii refugiati. in cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicati in campaniile si programele desfasurate de Organizatie.

Libris.ro s-a alaturat proiectului Salvati Copiii de reducere a ratei mortalitatii infantile in Romania din decembrie 2014, metoda pusa la dispozitia utilizatorilor fiind una foarte simpla. La fiecare comanda plasata pe Libris.ro, acestora li s-a oferit optiunea de a dona pentru Salvati Copiii 1 leu, 3 lei, 5 lei, 10 lei sau o alta suma. in aproape 4 luni de la lansarea programului pe Libris.ro, 22.000 de utilizatori au donat suma de 20.000 euro.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.