Salvati Copiii - campanie pentru reducerea mortalitatii infantile

Salvati Copiii – campanie pentru reducerea mortalitatii infantile

0

Salvati Copiii Romania a demarat campania ”Un gest pentru o viata”, menita sa sustina programul national de reducere a mortalitatii infantile, pentru modernizarea maternitatilor si a sectiilor de nou-nascuti. Numarul de donatii prin SMS este 8833. De campania Salvati Copiii vor beneficia maternitati din Bucuresti, dar si din alte judete, incepand cu Arges si terminand cu Timis si Vaslui.

Campania Salvati Copiii vine in continuarea campaniei de strangere de fonduri ”Bun venit pe lume!”, gratie careia, in doar doi ani (2012-2014), organizatia a reusit sa echipeze cu aparate vitale 54 de sectii de nou-nascuti din 33 de judete ale tarii, acordand, astfel, o sansa la viata pentru peste 10.000 de nou-nascuti.

”In cadrul campaniei ”Un gest pentru o viata”, strangem fonduri pentru 15 maternitati din Bucuresti, Arges, Brasov, Caras-Severin, Constanta, Dolj, Hunedoara, Iasi, Mures, Neamt, Suceava, Timis si Vaslui”, a anuntat Salvati Copiii.

Cifrele oficiale demonstreaza o imbunatatire vadita a situatiei, la care, evident, Salvati Copiii a contribuit. La trei ani de la demararea campaniei, rata mortalitatii a scazut de la 10,1% la 8,5% — asadar, o scadere importanta, de aproape 1.000 de decese in cifre absolute”. insa, chiar si asa, in continuare, in Romania, un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 5 ore, iar tara noastra se situeaza in continuare pe primul loc in clasamentul ratei mortalitatii infantile (pentru comparatie, media europeana este de 4%).

Principala cauza de mortalitate infantila a devenit prematuritatea, care inregistreaza o crestere semnificativa in aproape toate tarile lumii. Copiii prematuri au mai mari sanse de supravietuire acum, decat aveau in 1990, dar aceasta depinde de ingrijirile pe care le primesc inainte de a se naste si in primele ore de viata.

Salvati Copiii explica de ce este atat de important sa doneze sume atat de mici, prin SMS la 8833, in valoare de doar 2 euro

”Intram in cel de-al treilea an al campaniei de reducere a mortalitatii infantile, intitulata anul acesta ”Un gest pentru o viata”. Este cea mai importanta campanie de strangere de fonduri derulata de Salvati Copiii si, poate, cea care are cel mai important impact la nivelul societatii. Multa lume nu intelege de ce este atat de important sa doneze sume atat de mici, cum este acest SMS la 8833, in valoare de doar 2 euro. ii asiguram ca, multiplicat, acest gest aproape simbolic chiar contribuie la salvarea unor vieti. Fara sprijinul persoanelor care cred in cauza noastra, nu ne putem indeplini obiectivul de a moderniza toate sectiile de nou-nascuti echipate precar, cu aparatura veche de zeci de ani, si care sunt, in momentul acesta, mai numeroase decat cele care functioneaza decent”, a declarat Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al Organizatiei Salvati Copiii.

In Romania exista, in continuare, zeci de sectii de nou-nascuti in care copiii nascuti inainte de termen se sting pentru ca nu exista suficiente incubatoare, in care eforturile medicilor sunt zadarnicite de lipsa unor minime dotari.

Din ’90 incoace, peste un milion de copii au fost implicati in campaniile Salvati Copiii

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care militeaza activ pentru drepturile si protectia copilului in Romania. In cei 24 de ani de activitate, peste un milion de copii au fost implicati in campaniile si programele desfasurate de organizatie. Salvati Copiii Romania este membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.