Organizatia “Salvati Copiii” a donat aparatura noua maternitatii Bega din Timisoara (FOTO/VIDEO)

2

Pentru a treia oara Organizatia “Salvati Copiii” a donat echipamente medicale performante, necesare unei interventii rapide in salvarea vietii unui prematur. Astfel, maternitatea Bega are de acum la dispozitie o masa radianta cu modul de resuscitare si un incubator de terapie intensiva, in valoare de 30.000 de euro.

“Salvati Copiii are un proiect de peste 10 ani in urma prin care am dotat peste 50 de maternitati din tara, iar in cadrul acestui proiect ne oprim de aceasta data la Clinica de Ginecologie Bega si a sectiei de nou nascuti de aici, unde am mai ajutat de doua ori cu tehnica medicala si acum aducem un incubator pentru copiii prematuri si o masa radiant, deasemenea si ea esentiala pentru micutii nou nascuti.”, a spus dr. Mihai Gafencu, Presedinte Salvati Copiii si medic pediatru in cadrul Spitalului de Copii „Louis Turcanu”.

Salvati Copiii

“Este vorba despre doua aparate care vor deservi sectia de neonatologie, aparate de inalta performanta pe care le vor utiliz colegii de la neonatologie in tratamentul prematurilor, chiar i-am felicitat pe colegii de la neonatologie, din colectivul condus de prof. Constantin Ilie, pentru performantele pe care le-au realizat in ultimii ani de zile avnd in vedere batalia pe care  duc in sectia de terapie intensiva si la prematuri, acei copii nascuti de la 500 de grame in sus.”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Salvati Copiii

“Copiii sunt singura noastra sansa de a avea o tara mai buna. Noi nu avem o tara buna acum si stie toata lumea asta. Aceste generatii, care nu au prins comunismul sunt generatiile care ne pot salva pe noi si ne pot aduce inapoi o tara demna. Daca ne batem joc de acesti copii, sunt 1400 de copii care mor anual din cauza ca noi nu avem dotari pentru sectiile de nou nascuti. Inchipuiti-va 1400 de oameni care s-ar putea sa fie adulti. Evident nu se pot salva toti, dar din 1400 se pot salva foarte multi. Este o datorie de suflet a fiecaruia dintre noi sa ajute cu cate putin.”, a spus Amalia Nastase, ambasador Salvati Copiii.

Salvati Copiii

Donatia a fost posibila cu sprijinul integral al firmei Oriflame Romania care sustine un program amplu de combatere a mortalitatii infantile.

In ultimii cinci ani, organizatia “Salvati Copiii” a dotat sectiile de neonatologie de la Spitalul Judetean de Urgenta pentru copii “Louis Turcanu”, Spitalul Municipal de Urgenta si Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara, valoarea totala a donatiilor ridicandu-se la suma de 145.700 de euro.

Salvati Copiii

Numai in anul 2017, Salvati Copiii a dotat 39 de maternitati din 32 de localitati, cu echipamente medicale in valoare totala de 793.000 de euro. Timp de 6 ani, organizatia “Salvati copiii” a donat maternitati din intreaga tara in valoare totala de peste 3.100.000 de euro, o investitie in achizitioarea de aparatura medicala indispensabila vietii copiilor nascuti prematur.

Companiile pot ajuta la dotarea maternitatilor! Pana la 31 decembrie 2017 pot alege sa directioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului catre Organizatia Salvati Copiii si sa sprijine acest demers. 

Share.