Salvati Copiii a dotat cu aparatura medicala spitale din Timisoara (VIDEO)

0

Organizatia Salvati Copiii a dotat cu aparatura medicala Sectia de neonatologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta si pe cea a Spitalului de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara.

Un monitor transcutanat de gaze sangvine, in valoare de 19.000 de euro, indispensabil unei ingrijiri medicale adecvate a copiilor cu afectiuni foarte grave, a fost donat Sectiei de neonatologie a Spitalului Clinic de Urgenta Timisoara.

Salvati Copiii a dotat si Sectia de neonatologie prematuri a Spitalului de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu”

Totodata, Salvati Copiii a dotat si Sectia de neonatologie prematuri a Spitalului de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” cu o masa radianta cu modul de resuscitare si un monitor de functii vitale, in valoare totala de 20.000 de euro.

Monitorul transcutanat de gaze sangvine permite monitorizarea permanenta si non-invaziva a nivelurilor de oxigen si de dioxid de carbon din sange, pentru copiii cu afectiuni foarte grave.

„Este pentru al saselea an in care continuam programul de reducere a mortalitatii infantile, pentru ca situatia a fost si ramane dramatica: in Romania mor de doua ori mai multi copii sub un an decat media europeana. Extraordinar, insa, este ca acest program are rezultate imediate si cuantificabile in copii salvati”, afirma presedintele Salvati Copiii, Gabriela Alexandrescu, citata in comunicat, ea multumind companiei Profi Romania ca s-a alaturat campaniei.

Organizatia Salvati Copiii Romania a dotat cu echipamente in valoare de 94.000 de euro

In ultimii patru ani, Organizatia Salvati Copiii Romania a dotat cu echipamente in valoare de 94.000 de euro — incubatoare, monitoare de functii vitale, ventilator de suport respirator si altele — Spitalul de Copii „Louis Turcanu”, Spitalul Municipal de Urgenta si Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara.

Dotarea este parte a programului amplu de combatere a mortalitatii infantile pe care Salvati Copiii il deruleaza de sase ani.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.