”Salvați Copiii”: echipamente extrem de necesare donate unor maternități din țară

”Salvați Copiii”: echipamente extrem de necesare donate unor maternități din țară

1

Patru maternități din România, este vorba despre unități din Brașov, Cluj, Sibiu și Târgu Mureș, sunt dotate în aceste zile, cu ajutorul organizației ”Salvați Copiii”, cu echipamente vitale. Donația oferită joi Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu constă dintr-un incubator performant pentru nou-născuți în valoare totală de 15.500 de euro. Și alte secții de nou-născuți din țară vor primi, în 2014, în același mod, aparatură de care este nevoie pentru salvarea unor copii.

IncubatorAcțiunea este prima dintr-o serie de dotări de peste 52.000 de euro inițiate de ”Salvați Copiii”:
– spitalul din Târgu-Mureș va fi echipat cu un blender de aer medical și un compresor,
– cel din Cluj, cu un monitor de funcții vitale și un compresor medical de aer,
– Spitalul de Obstetrică ”I.A.Sbârcea” din Brașov va primi un monitor electroencefalograf neonatal.

”Pentru majoritatea părinților, nașterea unui copil reprezintă, poate, cel mai fericit moment din viață. Pentru părinții prematurilor, acesta se poate transforma într-un coșmar, slabă dotare a maternităților românești condamnându-i adesea pe acești micuți la o viață prea scurtă”, precizează Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Organizației ”Salvați Copiii”.

Campania de redirecționare a 2% din venit, dar și implicarea unor companii va face ca, în 2014, ”Salvați Copiii” să investească peste două milioane de lei în dotarea secțiilor de nou-născuți din: Pitești, Bacău, Brașov, București (trei maternități), Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iași, Hârlău, Târgu-Mureș, Roman, Piatra-Neamț, Petroșani, Ploiești, Sibiu, Botoșani, Vatra-Dornei, Arad, Timișoara (două secții de nou-născuți), Vaslui, Focșani, Cluj-Napoca.

România se menține și anul acesta pe primul loc în ”clasamentul” mortalității infantile la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 9 la 1.000 de nou născuți vii, față de media europeană de 4,1 la mie. Potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame și copii și prin echiparea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Nou-nascutii prematuri: Salvati Copiii trage semnalul de alarma

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.