Organizatia Salvati Copiii si Libris doneaza aparatura medicala necesara Spitalului Clinic Judetean de Copii din Brasov

0

Spitalul Clinic Judetean de Copii din Brasov, unde sunt ingrijiti anual peste 900 de copii cu patologii grave, cum este insuficienta de organe, va avea la dispozitie aparatura medicala necesara, in valoare de 24.500 de euro, datorita donatiei facute de Organizatia Salvati Copiii Romania, cu sprijin Libris.ro, in programul de combatere a mortalitatii infantile.

Spitalul Clinic Judetean de Copii din Brasov deserveste atat judetul Brasov, cat si judetele Covasna si Harghita, iar o mare parte din aparatura medicala depaseste 30 de ani de cand este folosita. Astfel, Organizatia Salvati Copiii Romania si Libris Brasov au decis sa sprijine efortul medicilor, prin punerea la dispozitia acestora a patru monitoare functii vitale, patru injectomate si patru pulsoximetre, de care spitalul avea nevoie.

Dotare Salvati Copiii Brasov

”Atunci cand avem de-a face cu patologii grave, aparatura medicala adecvata unei interventii rapide si functionale este, pur si simplu, o sansa in plus pentru salvarea acestor copii. Este crucial ca medicii sa aiba la indemana instrumentarul care ajuta in interventia imediata si in monitorizarea functiilor vitale ale pacientilor”, a spus Dr. Maria Mitrica, Sef de sectie la Spitalul Clinic Judetean de Copii din Brasov.

In ultimii trei ani, Salvati Copiii a mai dotat si Spitalul de Obstetrica si Ginecologie ”Dr. Ioan Aurel Sbarcea” din Brasov, cu un monitor de oximetrie cerebrala, un monitor electroencefalograf, un ventilator de suport respirator, un incubator performant si alte echipamente.

”Sunt deja sase ani de cand Salvati Copiii Romania deruleaza un amplu program de reducere a mortalitatii infantile, a carei rata plaseaza tara noastra pe primul loc din Uniunea Europeana. Este un efort imens, pentru ca trebuie sa intervenim pe mai multe paliere, de la accesul la servicii medicale in rural pana la dotarea maternitatilor si sectiilor speciale cu aparatura medicala fara de care acesti copii nu pot fi salvati. Asa am adaugat programului acest palier al sectiilor de pediatrie, unde timpii de interventie sunt cruciali pentru ca medicii sa ii poata salva pe copii”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Libris Brasov s-a alaturat proiectului Salvati Copiii de reducere a ratei mortalitatii infantile in Romania din decembrie 2014, metoda pusa la dispozitia utilizatorilor fiind una foarte simpla.

La fiecare comanda plasata pe Libris.ro, acestora li se ofera optiunea de a dona pentru Salvati Copiii 1 leu, 3 lei, 5 lei, 10 lei sau o alta suma. De la an la an s-a observat o crestere in media donatiei, ajungand in 2017 la 3,17 lei, insa cea mai mare donatie, de 350 lei, a venit din judetul Arges. Pana acum, sumele donate au fost folosite pentru echiparea Spitalului de Copii Sfanta Maria Iasi, Spitalului de Obstetrica Ginecologie ”Ioan Sbarcea” Brasov, Maternitatii Filantropia din Bucuresti si Maternitatii ”Dominic Stanca” Cluj-Napoca.

”Fiecare dotare pe care o realizam in acest parteneriat cu Salvati Copiii este o bucurie pe noi, cei de la Libris, dar si o lectie de viata pe care ne-o dau, luna de luna, clientii nostri. Am inteles, cu totii, ca este important sa credem ca sta si in puterea noastra sa facem mai buna si mai frumoasa lumea in care traim, dar si actionam ca atare! Peste 200.000 de clienti Libris au avut incredere in proiectul propus de noi, in Libris si in Salvati Copiii si, datorita lor, mii de copii aflati in dificultate au o sansa in plus la viata. Faptul ca am reusit, o librarie online si oamenii care cred in ea, sa colectam 145.000 de euro cu care sa dotam unitati medicale importante din Romania ne da speranta”, a declarat Laura Teposu, Director Dezvoltare Libris.

Dotare Salvati Copiii Brasov

”Este deja a cincea dotare pe care Salvati Copiii o face impreuna cu Libris.ro. Dincolo de faptul ca sectiile pentru copii primesc aparatura medicala vitala pentru salvarea pacientilor, o reusita a acestui demers este responsabilizarea unor oameni aparte – cititorii. Suntem extrem de bucurosi ca solidaritatea se manifesta si ca, impreuna, putem contribui la salvarea vietilor acestor copii”, a declarat Amalia Nastase, ambasador a programului de reducere a mortalitatii infantile.

Pe parcursul anului 2017, echipamente performante vor ajunge in  33 de maternitati, din orasele: Bucuresti (4 unitati medicale), Timisoara, Craiova, Mangalia, Deva, Iasi, Bicaz, Targu Neamt, Roman, Pitesti, Caransebes, Barlad, Targu-Mures, Buzau, Brasov, Gura Humorului, Radauti, Botosani, Calarasi, Ramnicu Valcea, Buftea, Bacau, Baia Mare, Tulcea, Drobeta Turnu Severin, Satu Mare, Oradea, Zalau, Caracal, Sibiu, Salvati Copiii alocand un buget total de 2,4 milioane lei pentru acestea.

Toti cei care doresc sa sprijine aceasta cauza pot descarca formularele 230 si 200, precompletate cu datele de identificare ale organizatiei, de la adresa http://salvaticopiii.ro/doilasuta/. Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate si depuse personal la administratiile financiare sau trimise prin posta, cu confirmare de primire, pana la data de 25 mai 2017. Suma nu trebuie mentionata in formular, ea urmand sa fie completata de administratia financiara.

Despre Organizatia Salvati Copiii

Salvati Copiii este o organizatie neguvernamentala, asociatie de utilitate publica, non-profit, democratica, neafiliata politic sau religios, care militeaza activ pentru protectia drepturilor copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene si cu legislatia Romaniei.

Salvati Copiii adopta o pozitie independenta in raport cu actiunile si masurile institutiilor, recunoscand ca implementarea legislatiei si a politicilor publice in materia drepturilor copiilor nu poate ignora stransa colaborare dintre autoritati, familie, copii si societatea in care fiecare actor implicat isi accepta responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic si viabil.

In calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. In cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.

Despre Libris.ro

Libris.ro este cea mai mare librarie online din Romania, ce pune la dispozitia cititorilor o oferta de peste 100.000 de titluri in limba romana si in limba engleza, jocuri, muzica si filme.
Libris.ro asigura transport gratuit prin curier, la orice comanda de peste 30 de lei si este magazinul online cu cea mai mica taxa de transport din Romania, pentru coletele sub aceasta valoare, de doar 4,99 lei.
Libris.ro este divizia online a Libris SRL, societate cu 25 ani de experienta in domeniul distributiei de carte.

Share.

Leave A Reply