Salvati Copiii, Marele Premiu la Gala Societatii Civile

Salvati Copiii, Marele Premiu la Gala Societatii Civile

1

Recunoastere pentru eforturile celor de la Salvati Copiii: organizatia a primit Marele Premiu la Gala Societatii Civile, fiind si castigatoare si la sectiunea Sanatate. Salvati Copiii s-a implicat in dotarea cu incubatoare si echipamente a maternitatilor din Romania, pentru a salva viata copiilor nascuti prematur.

bebelusProiectul “Bun venit pe lume!” al celor de la Salvati Copiii a fost selectat dintre aproape 150 de proiecte, de catre un juriu format din specialisti de cea mai diversa factura, cercetatori, sociologi, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile.

Gala in care a fost recompensata Salvati Copiii, la Ateneul Roman, i-a avut ca amfitrioni pe Mircea Toma si Luca Niculescu, in fata unui public format din peste 700 de reprezentanti ai sectorului asociativ din Romania, reprezentanti ai sectorului privat si ai sectorului public, ai mediului academic.

Printesa Marina Sturdza a urcat pe scena alaturi de echipa Hospice Casa Sperantei, un proiect caruia i s-a dedicat. Hospice Casa Sperantei, care are ca obiect ingrijirea paliativa a persoanelor cu boli terminale, a primit premiul pentru Asistenta Sociala.”Este privilegiul meu de a fi alaturi de ei de 15 ani. Este vorba despre dumneavoastra si despre mine, despre parintii si copiii vostri, pentru ca putem fi loviti oricand de o boala incurabila”, a spus printesa Marina Sturdza, noteaza Agerpres.

”Salvaţi Copiii işi propune schimbarea statisticilor dureroase: in fiecare an pierdem aproximativ 1900 de nou-nascuţi. La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. Ţara noastra se menţine pe primul loc in UE, cu o rata a mortalitaţii infantile de 9 la 1000 de copii nascuţi vii in 2012, cauza principala fiind naşterile premature”, precizeaza Salvati Copiii.

Nu numai Salvati Copiii a fost recompensata la Gala Societatii Civile

La sectiunea Buget — / Eficienta + — “imbunatatirea cadrului legislativ privind drepturile copilului prin modificarea si completarea Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului”, Salvati Copiii Romania.

La categoria Programe a fost desemnat castigator proiectul “Cresterea Nivelului de Control al Tuberculozei in Romania, prin interventii orientate catre Grupurile Sarace si Vulnerabile”, al Fundatiei Romanian Angel Appeal.

Premiile speciale ale Fundatiei Gala Societatii Civile au fost acordate doctorului Catalin-Gabriel Cirstoveanu, seful Sectiei Terapie Intensiva Neonatala la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Maria Sklodowska Curie”, si lui Alexandru Popa, presedinte al Asociatiei Inima Copiilor.

Premiul special Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile a fost oferit, la gala in care a fost recompensata Salvati Copiii, Fundatiei Alaturi de Voi.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Nou-nascutii prematuri: Salvati Copiii trage semnalul de alarma

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.