Sâmbătă începe campania ”Ziua Mamei cu Hepatită”: vezi unde și cum se va derula!

Sâmbătă începe campania ”Ziua Mamei cu Hepatită”: vezi unde și cum se va derula!

0

apah roVor merge în spitale, în clinici și cabinete medicale, unde vor discuta cu medicii şi pacienţii despre importanţei depistării infecţiei cu virusurile hepatitice B, C şi D în rândul tinerelor femei, înainte de a rămâne însărcinate sau cât mai devreme în timpul sarcinii! Astfel se va derula campania ”Ziua Mamei cu Hepatită”, care începe sâmbătă, 1 martie, și va avea loc nu numai în București, ci și în alte orașe: Arad, Bacău, Braşov, Brăila, Cluj, Craiova, Iaşi, Giurgiu, Sibiu, Constanţa, Suceava, Galaţi, Timişoara!

Campania ”Ziua Mamei cu Hepatită” a ajuns la a cincea ediție și pentru buna ei desfășurare se implică Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, în parteneriat cu Societatea Naţională de Medicină a Familiei şi Societatea de Obstetrica şi Ginecologie din România.

Campania ”Ziua Mamei cu Hepatită”  își propune informarea corectă a tinerelor femei şi a familiilor acestora despre comportamentul şi atitudinea pe care ar trebui să o aibă pe parcursul sarcinii şi după naşterea copilului, în cazul descoperirii unei infecţii cu un virus hepatitic. Totodată, campania vizează şi familiile care au în familie copii afectaţi de virusul hepatitic B sau C.

”Se vor împărţi materiale informative ce conţin şi indicaţii despre modul în care se poate face testarea, costurile testării, precum şi date de contact de unde se pot obţine informaţii suplimentare. Acolo unde se va putea, ne dorim să avem întâlniri cu pacienţii la care să poată participa şi medici specialişti, respectiv de boli infecţioase, gastroenterolog, medic de familie şi ginecolog, pentru a oferi informaţii corecte. Experienţa anilor anteriori ne-a demonstrat că trebuie să ne extindem proiectul mergând direct în spitale/clinici/cabinete, pentru a fi cât mai aproape de persoanele care au nevoie de aceste informaţii”, susține, referitor la campania ”Ziua Mamei cu Hepatită”, Marinela Debu, preşedintele APAH-RO.

Rezultatele finale ale campaniei ”Ziua Mamei cu Hepatită” vor fi comunicate până în 11 aprilie 2014.

Iată cum s-a derulat anii trecuți, la Timișoara, campania ”Ziua Mamei cu Hepatită”

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.