Sanatatea da in clocot: se cere demisia ministrului, se pregateste greva generala!

0

Reprezentantii a mai multor mii de angajati din sistemul sanitar din toata tara au cerut demisia ministrului Patriciu Achimas-Cadariu si au anuntat greva generala!

Peste 12.000 de angajati din sistemul sanitar au ales sa isi arate nemultumirea, in ultimele zile, fata de conditiile de munca si de acordare a veniturilor in sistemul sanitar prin greva de tip japonez, cu banderola, a precizat Federatia Sindicala Hipocrat.

Federatia Sindicala Hipocrat si Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania, care au organizat acest protest, au transmis o scrisoare deschisa catre premierul Dacian Ciolos, “pentru a-i semnala situatia din sistemul medical si starea conflictuala cu care se confrunta aceasta in acest moment. Prin aceasta scrisoare deschisa, cele doua formatiuni solicita si demisia Ministrului Sanatatii, dl. Patriciu Achimas-Cadariu, pentru lipsa de interes in ceea ce priveşte dialogul social, dezbaterea si identificarea solutiilor atat de necesare si fara de care sistemul sanitar nu mai poate functiona”.

Premierului i se cere sa stopeze umilintele la care este supus corpul medical. Sindicalistii acuza, de asemenea, lipsa de predictibilitate a reformei din Sanatate si ignorarea aspectelor privind drepturile salariatilor, prin incalcarea prevederilor Codului Muncii in ceea ce priveşte timpul de munca si timpul de odihna!
scrisoare deschisa 1
scrisoare deschisa 2
Cum au loc, in continuare, aceste proteste in Sanatate

Federatia Sindicala Hipocrat şi Sindicatul Promedica au anuntat anularea intalnirii de la Camera Deputatilor, care ar fi trebuit sa aiba loc pe 28 martie, intrucat Comisia de Sanatate si-a schimbat programul aprobat initial. Federatia Sindicala Hipocrat din Romania acuza, intr-o postare pe Facebook, tergiversarea luarii unor decizii la nivel guvernamental – in aceste conditii, protestele continua, dupa cum urmeaza:

31 martie: pichetarea Ministerului Muncii, cu depunerea revendicarilor amintite
7 aprilie: Ziua Mondiala a Sanatatii – pichetarea Ministerului Sanatatii
11–17 aprilie: greva de avertisment, cu incetarea activitatii timp de doua ore
18 aprilie: greva generala, cu sustinerea unei treimi din activitatesi asigurarea urgentelor.

Foto: https://www.facebook.com/federatiahipocrat

Citeşte şi: Sanitas si Solidaritatea Sanitara anunta cand vin “adevaratele” proteste

Share.

Leave A Reply