Sanatatea iese, de ziua ei, in strada! Iata avertismentul transmis autoritatilor

0

Ziua Mondiala a Sanatatii, marcata cu o pichetare a Ministerului Sanatatii! “Impreuna, suntem puternici! Timp de doua ore, sa aratam ca putem fi uniti!”, a anuntat Federatia Sindicala Hipocrat.

Joi, 7 aprilie, de Ziua Mondiala a Sanatatii, Federatia Sindicala Hipocrat, Sindicatul Promedica si Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania au pichetat Ministerul Sanatatii, intre orele 12 si 14.

“Aceasta actiune sustine apelul lansat de initiatorii manifestarilor European Public Service Union in vederea respingerii, la nivel european, a mecanismelor de transformare a actelor medicale in servicii comerciale, si completeaza agenda actiunilor initiate de Federatia Sindicala Hipocrat, in a doua decada a lunii martie”, au transmis sindicalistii.

Ei se arata indignati de:
lipsa de predictibilitate a reformei din Sanatate;
– ignorarea aspectelor privind drepturile salariatilor, prin incalcarea prevederilor Codului Muncii in ceea ce priveste timpul de munca si timpul de odihna, ce duce la scaderea alarmanta a calitatii actului medical.

“Alianta Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical, Societatea Nationala de Medicina Familiei din Romania, Federatia Patronatelor Medicilor de Familie din Romania, Colegiul Medicilor din Romania sunt alaturi de noi in acest demers”, anunta cei de la Hipocrat.

Sindicalistii atrag atentia ca, in lipsa unei decizii, se poate ajunge la escaladarea starii conflictuale, in perioada urmatoare mergand pana la intreruperea partiala a activitatii, fapt pentru care nu isi asuma responsabilitatea!

Citeşte şi: Sanatatea da in clocot: se cere demisia ministrului, se pregateste greva generala!

Foto: https://www.facebook.com/federatiahipocrat

Share.

Leave A Reply