Saptamana internationala a Alaptarii 2012

Saptamana internationala a Alaptarii 2012

0

1364_articolAsociația pentru Naștere Naturală și Alăptare (ANNA) se alătură seriei de manifestări prilejuite la nivel mondial de Săptămâna Internațională a Alăptării, în perioada 1-7 august 2012. Evenimentul se află la a douăzecea aniversare și își propune creşterea conştientizării, la nivel național și global a importanței alăptării.

Aflată deja la a treia manifestare în România, Săptămâna Internațională a Alăptării va fi marcată prin organizarea unor evenimente care se adresează părinților, cadrelor medicale şi tuturor celor interesaţi.

Asociația pentru Naștere Naturală și Alăptare, IBFAN (The Internaţional Baby Food Action Network), La Leche League Romania vor organiza în București următoarele evenimente:

O conferinţă pentru părinți şi cadrele medicale care activează în domeniul perinatal – speakerii acestui eveniment sunt specialiști (medici pediatri, moaşe, psihologi, consultanţi şi consilieri în alăptare). În cadrul acestei conferinţe vor fi discutate subiecte ca: alăptarea în sarcină, alăptarea copilului adoptat, alăptarea în tandem, alăptarea peste doi ani, alăptarea prematurilor, diferenţe între laptele matern şi laptele praf, importanţa colostrului şi alăptării în maternitate în primele zile, necesitatea rooming-in-ului). Conferinţa va avea loc în data de 2 august, orele 17:00 – 20:00 în sala de conferinţe Codecs, la adresa din Str. Agricultori nr. 37-39, Sector 2, Bucureşti. Împreună cu partenerii evenimentului se va organiza o tombolă cu premii substanţiale. Tot în cadrul acestui eveniment se va prezenta în premieră un interviu acordat în exclusivitate Asociaţiei pentru Naştere Naturală şi Alăptare cu reputatul medic pediatru Dr. Jack Newman.

Curs de formare a personalului medical în alăptare – se adresează cadrelor medicale care își doresc să parcurgă și să-și însușească informații noi despre lactație, de la consultanți în lactație acreditați internațional, medici pediatri, psihologi;

Marș de protest și de awareness pentru instituirea rooming-in-ului în toate maternitățile din București – „NU separării copilului de mamă în maternitate!” desfăşurat în data de 6 august între orele 9:00 – 11:00, pe traseul Piaţa Victoriei – Piaţa Universităţii. La acest marş sunt aşteptate 100 de persoane care vor milita paşnic pentru drepturile copiilor şi ale mamelor cu pancarde cu mesaje sugestive. În continuarea marşului de protest, conducerii Spitalelor Elias, “Panait Sârbu” şi Malaxa (singurele maternităţi din Bucureşti în care nu există posibilitatea rooming-in-ului) le vor fi transmise materiale informaţionale despre importanţa şi beneficiile neseparării copilului de mamă şi o strategie elaborată de conducerea ANNA privind implementarea acestor practici în maternităţile respective.

De asemenea, sub umbrelă Săptămânii Internaţionale a Alăptării, partenerii ANNA vor organiza și în alte oraşe din ţară (Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi, Baia Mare, Timişoara, Alba Iulia) acțiuni și evenimente cu scopul conștientizării importanţei alăptării.

Parteneri eveniment: IBFAN (The Internaţional Baby Food Action Network), La Leche League Romania, Asociaţia BebeBienvenu, NastecumSimti, Prăvălia Părinţilor, Poartă-mă!, Leagănul Vieții, Cuibul Berzelor, EusiBebe, Perne de Alăptat, LiluTesa, Academia Heidi.

Sursa: http://www.nasterenaturala.ro/

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.