Scandal imens: un medicament s-a scumpit de 55 de ori (VIDEO)

0

A izbucnit un scandal imens, dupa ce un medicament folosit de bolnavii de SIDA si cancer s-a scumpit de peste 55 de ori! Intreaga comunitate medicala protesteaza pentru ca Daraprim sa revina la pretul initial.

Cat costa si cu cat se vinde un medicament? Productie – un dolar, vanzare – initial 13,5 dolari, apoi… 750 de dolari!

Costul de productie la acest medicament este de un dolar pastila si se vindea, pana de curand, cu 13,5 dolari. Turing Pharmaceuticals, compania care a cumparat de curand patentul la acest medicament, a decis sa majoreze pretul la nu mai putin de 750 de dolari, ceea ce inseamna de peste 55 de ori. Decizia lui Martin Shkreli, CEO si fondatorul Turing Pharmaceuticals, l-a transformat în cel mai detestat om din industria farmaceutica, in momentul de fata.

Societatea Americana de Boli Infectioase si Asociatia pentru Tratamentul HIV au incercat sa-l faca pe Martin Shkreli sa-si schimbe gandurile legate de acest medicament, insa Martin Shkreli sustine ca trebuie sa faca profit, iar sumele suplimentare le va investi in cercetarea pentru a perfectiona produsul, vechi de zeci de ani. Hillary Clinton a reactionat dur pe Twitter!

hillary clintonIata explicatiile date, cu zambetul pe buze, de cel care este acuzat ca pune in pericol, prin decizia sa legata de pretul acestui medicament, sanatatea a mii de pacienti!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.