Scandal urias! Ministrul agriculturii arunca bomba: uite ce peste li se vinde romanilor

0

Dezvaluiri halucinante venite din partea unui inalt oficial din guvernul Ciolos, ministrul Agriculturii Achim Irimescu, cel care, din exces de transparenta, a bagat la apa un producator de lactate in recentul scandal E.coli.

Acum, intr-un interviu pentru Ziarul Financiar, ministrul Agriculturii arunca din nou bomba: importurile de produse alimentare nu sunt verificate, in Romania ajungand produse la limita expirarii sau chiar expirate!

“Cand vamesii au oprit un camion la frontiera cu carne de porc din Polonia, soferul a luat-o la fuga. Nici macar actele nu le avea la el, pentru ca multi importatori sunt romani, nu sunt polonezi”, sustine ministrului Agriculturii Achim Irimescu.

Oficialul a pomenit si de macroul ieftin de prin supermarketuri: “In marea Nordului este un vierme Anisakis, de 2-3 cm, care sta in intestinele macroului si alti pesti. In toata Europa, la pestele asta, pentru ca are alt pret, se eviscereaza, se scot viscerele si cu ele odata se scoate si viermele, si il duce pe circuit. Pentru Romania ca e piata de mana a 10-a nu se evicereaza si se aduce foarte ieftin. Aia e mana de lucru sa iei fiecare peste in parte sa scoti intestinele, si in Romania se lasa asa. Se congeleaza in principiu, daca ajunge sa se congeleze la timp, daca nu pana sa ajunga sa se congeleze la minus 22 grade, asta e regula europena si internationala, viermii migreaza de pe vapor pana ajunge el la refrigerat, migreaza in muschi, si asta e un peste contaminat, pentru ca s-au facut studii“, a sustinut ministrul agriculturii, spunand ca “veterinarii nu-i controleaza in niciun fel”.

Ministrul Agriculturii Achim Irimescu nu ezita sa demaste si alte practici!

“Aici este o piata in care lumea se orienteaza si aduce produsele care sunt la sfarsit de termen de valabilitate, poate si depasit. Se spala salamul in Romania, stiti bine, cu otet si uneori le baga in galantar, se schimba saramura la branza si se baga din nou la vanzare, pentru ca asta-i Romania. Statul nu isi face datoria, institutiile statului, ANPC-ul, veterinarii”, a declarat Irimescu intr-un interviu pentru Ziarul Financiar.

Dupa aceste declaratii socante, au aparut voci care confirma spusele oficialului! In schimb, institutiile vizate au avut o reactie anemica. Pe fondul scandalului care zguduie un mare lant de magazine, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a produs un comunicat-proces verbal, continand un bilant cu multe cifre despre controale si sanctiuni, neconvingator fata de de dimensiunea scandalului. Alte institutii nici macar nu s-au sinchisit…

Share.

Leave A Reply