Scandalos! Peste 50.000 de falsi nevazatori in Romania?

Scandalos! Peste 50.000 de falsi nevazatori in Romania?

1

Acuzatii grave lansate de Grupul de initiativa pentru reforme in Asociatia Nevazatorilor din Romania! De pilda, conducerile unor filiale, ca sa aiba cat mai multe cotizatii, fabrica “pe banda” falsi nevazatori!

Contestatarii vor sa faca greva foamei la Bruxelles

Ar exista, in legatura cu acesti nevazatori, “fraude de milioane de euro, coruptie si violente fizice in cadrul ANR!” Aceasta a dus la formarea unui Grup de Initiativa pentru Reforme in ANR, anunta aceasta formatiune, care cere: “Sa facem lumina in Asociatia Nevazatorilor din Romania!”

Potrivit Grupului de Initiativa pentru Reforme in ANR, “o mana de oameni de la conducerea asociatiei se aleg intre ei, fraudeaza rezultatele alegerilor din ANR si recurg la acte de violenta fizica impotriva tuturor celor care le stau in cale”.

Problemele legate de nevazatori au fost semnalate atat Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Dizabilitati si Ministerului Muncii, cat si la Corpului de Control al Guvernului, la cabinetul premierului si la Institutia Prezidentiala: “pe de o parte deturneaza milioane de euro colectati din subventiile pe care le acorda statul, din proiectele europene si din cotizatiile si donatiile membrilor orbi, iar pe de alta viciaza si obstructioneaza ori de cate ori este nevoie procesele electorale interne pentru a nu-si pierde sub nicio forma privilegiile acaparate si perpetuate astfel in cel mai netransparent mod cu putinta”.

Raspunsurile primite i-au dezamagit pe contestatari, circa 500 la numar: reflecta, spun ei, aproape fara exceptie o totala lipsa de interes ori poate ca si o complicitate tacita atat in directia proastei gestionari a banului public pe care acestea il distribuie, cat si in sensul abandonului unei intregi categorii de persoane defavorizate, este vorba despre acesti nevazatori! Asa ca au fost trimise memorii institutiilor internationale, precum si ambasadelor tarilor cunoscute pentru o buna politica in ceea ce priveste apararea drepturilor omului si a persoanelor cu handicap: “in curand, o parte din membrii nostri vor face greva foamei in fata institutiilor europene de la Bruxelles”.

Acuzatie: presedinti din teritoriu, intelesi cu unii medici oftalmologi, pentru a “fabrica” falsi nevazatori

“…din estimarile noastre, in Romania sunt la ora actuala peste 50.000 de falsi nevazatori. Cum se poate intampla asa ceva: pentru ca filialele teritoriale ale orbilor sa aiba cat mai multe cotizatii din partea nevazatorilor, chiar conducerile acestor filiale au fabricat si inca fabrica pe banda deficienti de vedere, aceasta prin mijloace subtile, si doar acolo unde acesti presedinti din teritoriu impreuna cu unii medici oftalmologi din local, toti in tacita intelegere cu respectivele comisii de expertiza, reusesc sa creeze un mediu propice pentru astfel de situatii”, continua scrisoarea deschisa.

Grupul de initiativa pentru reforme in ANR sustine ca la filiala Neamt sunt vreo 4.000 de nevazatori platitori de cotizatie, practic de sase ori mai multi orbi decat la Bucuresti – Ilfov – Calarasi. Contestatarii vorbesc de “dijma” platita catre “centru” sub forma de cota-parte din sumele adunate de la falsi si adevarati nevazatori!

Ce cere Grupul de Initiativa pentru Reforme in ANR

1. Nerecunoasterea si anularea alegerilor au avut loc, anul acesta, in cadrul Asociatiei Nevazatorilor din Romania
2. Demisia celor sase membri ai consiliului director national al ANR
3. Gasirea urgenta de parghii legislative care sa exercite un control riguros asupra felului in care sunt gestionate fondurile ONG-urilor de utilitate publica
4. Organizarea de alegeri, care sa aiba la baza votul liber, direct si secret pentru toti membrii Asociatiei Nevazatorilor din Romania

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Scandalos! Peste 50.000 de falsi nevazatori in Romania? | Asociatia Medicilor de Familie Mures

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.