Scoala online a adus un val de depresii in randul elevilor

1

Pandemia si scoala online si-au pus amprenta intr-un mod dramatic asupra copiilor de la noi din tara. Este concluzia psihologilor scolari, dupa ce au observat comportamentul elevilor intorsi la scoala.

”S-au intors la scoala demotivati, cu probleme emotionale, s-au acutizat anumite comportamente. Avem copii anxiosi, copii care manifesta depresie, copii care manifesta comportamente violente”, a declarat Liliana Jeny Mihai, director al Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Vrancea.

Interes scazut pentru interactiune

Psihologii au constatat, in urma marturiilor copiilor care le-au trecut pragul cabietelor, ca interesul interactiunii fata in fata este tot mai scazut in randul elevilor.

”Majoritatea copiilor au fost nemultumiti ca s-au intors la scoala. Si-ar fi dorit, in continuare, sa stea in online”, a adaugat Liniana Jeny Mihai.

Vina este impartita

Cea mai grava situatie se inregistreaza in randul elevilor din ciclul primar din mediul rural. Odata intorsi la scoala, cadrele didactice au constatat ca sunt foarte in urma cu materia din cauza accesului limitat la internet, dar si din cauza lipsei ajutorului direct al invatatorilor si al parintilor. Acestia din urma fie nu au cunostintele necesare, fie lucreaza.

Psihologii spun ca, pe de o parte, responsabilitatea pentru aceasta situatie o au cadrele didactice, care dupa inceperea orelor fata in fata au incercat sa recupereze intr-un ritm sustinut ce s-a pierdut in timpul orelor online. Pe de alta parte, nici parintii nu i-au mai controlat pe copii ca inainte, astfel ca multi, mai ales din randul celor mai mari, ajunsesera ca in timpul orelor online sa se joace in loc sa fie atenti la cursuri.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Scoala online a adus un val de depresii in randul elevilor • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.