Scola de Vara organizata de Societatea Romana de Neurologie Pediatrica

0

1308_articolSocietatea Română de Neurologie Pediatrică (SRNP) anunță desfășurarea primei Școli de Vară, organizată între 25-28 iunie 2012 la Cheile Grădiștei din Moeciu, județul Brașov.

Școala de Vară se adresează medicilor cu specialitatea neurologie pediatrică, medicilor cu dublă specialitate (neurologie pediatrică, psihiatria copilului și adolescentului), neurologilor, cardiologilor, nefrologilor, neuro-chirurgilor, pediatrilor, specialiștilor în imagistică,etc.

Neurologia pediatrică este specialitatea medicală care are ca obiectiv depistarea, diagnosticarea şi tratamentul bolilor sistemului nervos central şi periferic, precum şi a bolilor musculare la copii între 0 şi 18 ani. În Europa neurologia pediatrică este fie supraspecializare a pediatriei sau neurologiei adulți, fie specialitate de sine stătătoare. În România, specialitatea de neurologie pediatrică a apărut prin împărţirea Neuropsihiatriei Infantile în Neurologie Pediatrică şi Psihiatria Copilului şi Adolescentului, fiind acum o specialitate de sine stătătoare, la nivelul întregii țări existând aproximativ 130 de specialiști în neurologie pediatrică sau cu dublă specialitate.

Invitați din străinătate vor împărtăși din experiența lor pe parcursul celor două cursuri organizate în cadrul Scolii de Vară: primul curs (25-26 iunie) va aborda ataxia de diverse cause (boli degenerative, inflamatorii, infecțioase, malformații,etc), și bolile cerebelului, dar și diagnosticul diferențial al acestora. Directorul cursului este Eugen Boltshauser (Elveția), profesor de neurologie pediatrică, șef al clinicii de neurologie pediatrică din Zurich de peste două decenii, autor al unei monografii despre ataxie și membru în Board-ul Societății Europene de Neurologie Pediatrică, secondat de Andrea Poretti (SUA) din Baltimore, specialist în domeniul ataxiei și bolilor cerebeloase.

Cel de-al doilea curs (27-28 iunie) vizează o boală rară, subdiagnosticată în România, scleroza tuberoasă. În cadrul acestui seminar se vor prezenta mai multe noutăți legate de terapia sclerozei tuberoase, inclusiv revoluționarul tratament medicamentos nou apărut cu inhibitori de m-TOR. O altă noutate despre care se va discuta la Școala de Vară este apariția în 2012 aRegistrului Național pentru Scleroză Tuberoasă, sub umbrela SRNP. Cursul va fi susținut de Christoph Hertzberg (Germania), neurolog pediatru, fondator al centrului de excelență în scleroză tuberoasă din Berlin și Finbar O’Callaghan (Marea Britanie), lector de neurologie pediatrică la Universitatea din Bristol, specialist în scleroză tuberoasă, epilepsie, atacuri cerebrale la copii, relația între mediul din copilărie și dezvoltarea neurologică ulterioară a copiilor.

Școala de Vară are o valoare educativă ridicată, lectorii sunt personalități recunoscute la nivel mondial, participanții având posibilitate extraordinara de a învăța de la specialiști de peste hotare cum pot diagnostica precoce și trata corect afecțiunile care fac obiectul acestei Școli de Vară. Școala de Vara creează premizele elaborării protocoalelor de diagnostic și tratament și a strategiei corecte de monitorizare a pacienților cu afecțiuni neurologice în România.

Coordonarea științifică aȘcolii de Vară este realizată de Comisia de Educație și Formare a SRNP alcătuită din specialiști neuropediatri cu experiență: Carmen Burloiu,  Catrinel Iliescu, Adriana Albeanu și Dana Craiu.

Scopul Școlii de Vară de Neurologie Pediatrică este de a realiza o creștere a nivelului de pregătire al medicilor neuropediatri și o mai mare deschidere din partea acestora în ceea ce privește colaborarea multidisciplinară în managementul afecțiunilor neurologice.

Taxe: pentru membrii SRNP accesul la unul dintre cele două cursuri: 220 euro, iar accesul la amandouă 350 euro. Pentru non-membrii SRNP taxele care se aplică sunt: 250 euro / un curs și 400 euro pentru ambele cursuri. Taxele includ: accesul la lucrări, cazare (loc în cameră dublă), mesele, transport aeroport Henri Coandă-locație dus-întors, program social. Pentru înscriere contactați Clinica de Neurologie Pediatrică din cadrul Spitalului Alexandru Obregia –  Florentina Grigore: flore.ronep@yahoo.com, tel/fax 021-334.79.94.

SRNP oferă un număr de 50 de burse de câte 250 euro pentru participanții la ambele cursuri (pentru detalii accesați www.srnp.ro).

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.