Screening pentru cancerul de col uterin

0

1435_articolMedicover România, parte a grupului european de sănătate Medicover, o companie care oferă de peste 15 ani servicii medicale la nivel european, a fost admis în Programul Naţional gratuit de Screening pentru cancerul de col uterin, program ce are drept scop prevenirea şi combaterea cancerului de col uterin precum şi întărirea capacităţii sistemului de sănătate pentru controlul şi combaterea cancerului de col uterin la nivel naţional.

Obiectivul principal al programului este reducerea incidentei formelor invazive ale cancerului de col uterin şi mortalităţii specifice prin cancer de col uterin în rândul populaţiei feminine cuprinse între 25 şi 64 de ani. Programul de screening se va derula anual pe parcursul a 5 ani.

Vor fi incluse în program persoanele de sex feminin în vârstă de peste 25 de ani care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.

Nu sunt eligibile femeile care prezintă absenta congenitala a colului uterin sau histerectomie totală pentru afecţiuni benigne şi femeile cărora li s-a stabilit diagnosticul de cancer de col uterin sau alte forme de cancer genital.

Prin participarea în acest program, Medicover participa la creşterea gradului de informare a populaţiei, pentru utilizarea serviciilor de screening ca metodă de depistare precoce a cancerului de col uterin la persoane asimptomatice precum şi la îndrumarea pacientelor cu leziuni precursoare sau incipiente către servicii medicale specializate de diagnostic şi tratament.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.