SCRISOARE DESCHISA: Initiativa pentru mai multi medici in spitalele timisorene (P)

0

Timisoara este in fruntea multor clasamente ale oraselor Romaniei, dar comunitatea timisoreana in ansamblu si multi dintre cetatenii acesteia sunt nemultumiti de starea si perspectivele corpului medical din spitalele orasului.

Prea multi medici buni pleaca in alte tari

Prea multi medici buni pleaca in alte tari, pentru locuri de munca mai bine platite, iar aici raman tot mai putini doctori specializati. Este foarte adevarat ca aceste realitati nu sunt valabile doar pentru Timisoara, dar daca tot ne mandrim cu performante si topuri nationale in care se afla orasul nostru, atunci ar merita sa ne ocupam mai indeaproape de criza majora in care se afla resursele medicale din spitalele timisorene!

scrisoare deschisa7

Ce se poate face? Avem parghii sa mentinem in spitalele din oras mai multi medici inalt specializati, ba chiar sa atragem si altii? La ce solutii de salarizare speciala si motivare suplimentara putem recurge in plan local, pentru ca cei mai buni medici sa fie multumiti in Timisoara de castigurile meritate pe care le au, asa incat sa nu fie nevoiti sa-si caute variante de motivare in alte tari?

Sunt intrebari de la care porneste aceasta initiativa locala, menita sa identifice solutii pentru oras, pentru salarizarea si motivarea suplimentara a medicilor, solutii diferentiate, in functie de specializari si munca, in scopul de a converti datoria comunitatii locale fata de corpul medical al orasului in mijloace noi de sustinere a celor care au grija de sanatatea timisorenilor.

scrisoare deschisa 6

Medici din Timisoara sunt asteptati sa sustina aceasta initiativa

Inainte de orice, este necesara o dezbatere serioasa, la care invitam toate institutiile, organizatiile, personalitatile Timisoarei, dar si cetatenii interesati, dezbatere prin care sa gasim solutii alternative, aplicabile local. Ii asteptam sa sustina aceasta initiativa mai ales pe medicii din Timisoara, colegi cu care impartasim permanent idei asupra vietii medicale din oras.

Apoi, dupa ce vom putea sa spunem ca am gasit impreuna ideile corecte si aplicabile pentru aceasta criza a corpului medical timisorean, urmatoarea etapa importanta este de a propune Consiliului Local din Timisoara, sau chiar Consiliului Judetean Timis, adoptarea unui set de masuri pentru buna finantare a corpului medical timisorean. Abia dupa ce hotararile specifice legate de acest domeniu se vor adopta in Consiliul Local Timisoara si chiar in Consiliul Judetean Timis, vom putea considera ca aceasta Initiativa si-a atins scopul.

Pentru asta insa, este nevoie de o puternica sustinere din partea timisorenilor si de dezbateri publice adevarate, in cadrul carora sa identificam solutii specifice pentru probleme specifice.

scrisoare deschisa

Astazi, lansam medicilor din Timisoara invitatia de a sustine Initiativa si de a transmite public, alaturi de noi, mesajul clar:

Vreau pentru Timisoara mai multi medici in spitale, conditii bune de dezvoltare profesionala si respect!

Va invitam sa fiti alaturi de noi si sa sustineti Initiativa Vreau pentru Timisoara mai multi medici si totodata asteptam parerile dumneavoastra cu privire la acest subiect.

  • Dr. Florin Birsasteanu, presedintele Societatii de Radiologie si Imagistica din Romania
  • Dr. Mihai Gafencu, medic primar pediatru si nefrolog cu competenta in dializa la copil
    Timisoara, 16 martie 2016

(P)

 

Share.

Leave A Reply