Se va introduce vaccinul pneumococic in Programul National de Imunizare

0

1904_articolMinisterul Sănătăţii intenţionează să introducă vaccinul pneumococic în Programul Naţional de Imunizare, până la sfârşitul acestui an.

Ministerul Sănătăţii şi Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie au încheiat, un Protocol de colaborare care vizează acţiuni comune pentru drepturile copiilor români de a fi vaccinaţi pneumococic.

„Din nefericire, în România doar 2% dintre părinţi îşi permit să-şi vaccineze copiii împotriva acestui inamic nevăzut, pneumococul. Luptăm pentru dreptul copiilor români de a fi vaccinaţi încă din septembrie 2012, când am pus bazele acestei Coaliţii. Ne bucură semnarea protocolului şi suntem siguri că împreună cu Ministerul Sănătăţii vom reuşi cât mai rapid să oferim gratuit copiilor noştri acest vaccin”, a declarat Andreea Marin, Preşedinte al Fundaţiei „Pretuieşte Viaţa“  şi ambasadorul campaniei CNP 2013.

“Acest protocol pe care l-am semnat astăzi are ţinte precise, care reglementează drepturile şi obligaţiile asumate atât de autorităţi, cât şi de societatea civilă pentru o vaccinare reală”, a declarat  Eugen NICOLĂESCU, ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a mai adăugat că protocolul face parte din angajamentele MS pentru promovarea prevenţiei.

“Nu voi obosi să repet că, a preveni este mult mai important şi mai ieftin decât să tratezi”, a mai spus Eugen NICOLĂESCU.

Ministrul Sănătăţii a explicat că, la iniţiativa Coaliţiei pentru o Nouă Prevenţie, a solicitat un punct de vedere Comitetului Naţional de Vaccinologie cu privire la introducerea vaccinului pneumococic în calendarul obligatoriu de imunizări.

“După o analiză serioasă Comitetul Naţional de Vaccinologie ne-a făcut recomandarea pentru acest vaccin, astfel încât am aprobat programul. După rectificarea bugetară sperăm să dăm drumul la procedurile de achiziţionare a vaccinului şi, din trimestrul IV, să începem imunizările”, a spus ministru Eugen NICOLĂESCU.

Ministrul Sănătăţii a mai subliniat că, este nevoie şi aşteaptă din partea Coaliţiei pentru o Nouă Prevenţiesă desfăşoare o campanie profesionistă de informare a părinţilor cu privire la beneficiile acestei vaccinări.

Sursa: ms.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.